ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τι ενώνει Πορτοκάλογλου -Μητσοτάκη

Δημοσίευση 5 Απριλίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2019, 18:43
Τι ενώνει Πορτοκάλογλου -Μητσοτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Μήπως το βράδυ των εκλογών ακουστεί το «Βγαίνουμε μωρό μου, βγαίνουμε, μέσα απ' το τούνελ» ή το «Κλείνω κι έρχομαι, έρχομαι, φτάνω»;

Με ένα τραγούδι του Νίκου Πορτογάλογλου απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκος στην Έλλη Στάη, σχετικά με το brain drain, ενώ πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε πάει με τη σύζυγό του να ακούσουν τον ερμηνευτή στην Θεσσαλονίκη, όπως ενημερώνει το enimerosi.24.

Το βέβαιο είναι ότι, απαντώντας στην εκπομπή του Open για το ζήτημα της φυγής νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ως εξής: «Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έγραψε ένα τραγούδι πριν 25 χρόνια “Τα καράβια μου καίω”. Και όταν λέει “Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα ώσπου να βρω νερό γιατί ανήκω εδώ”. Αυτός ο στίχος νομίζω κάπου μας ακουμπάει όλους. Ακουμπάει και τη γενιά του brain drain. Απλά ξέρετε ποια ειναι η διαφορά; Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στο πείσμα και στην τρέλα. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω. Δηλαδή η αγάπη μας για την Ελλάδα πια δεν μπορεί να είναι απλά μια ρομαντική αναζήτηση ενος ένδοξου παρελθόντος… Χρειάζονται και προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος να ζήσει, να εργαστεί, να κάνει οικογένεια στη χώρα μας και να ζήσει τη ζωή του όσο καλύτερα μπορεί. Αυτή είναι η δουλειά μας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Φεβρουαρίου, το όνομα του Νίκου Πορτοκάλογλου είχε πέσει στο τραπέζι από συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως πρόσωπο που θα ήταν θετικό να ενταχθεί στο ευψηφοδέλτιο του κόμματος, αλλά από τότε και μετά δεν ανακινήθηκε θέμα συμμετοχής του, πιθανότατα να μην ενδιαφερόταν και ο ίδιος.

Και ίσως να μην το θυμούνται πολλοί, αλλά ο ταλαντούχος ερμηνευτής, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2015 στον Κωνσταντίνο Ζούλα και την Καθημερινή, είχε κάνει λόγο για κυβέρνηση-παρωδία της Αριστεράς: «Ηταν κωμικοτραγωδία όσα ζήσαμε. Κι αυτό που μου προκαλεί τη μεγαλύτερη θλίψη ή ακόμη και θυμό είναι η μισαλλοδοξία, ο διχασμός και το μίσος που καλλιεργήθηκαν».