ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θ. Σοφός: Ατυχής η ανακοίνωση της ΝΔ για τον Πάνο Λάμπρου

Δημοσίευση 10 Απριλίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2019, 19:48
Θ. Σοφός: Ατυχής η ανακοίνωση της ΝΔ για τον Πάνο Λάμπρου
Facebook Twitter Whatsapp

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ χαρακτήριζε «συνομιλητή των τρομοκρατών της "17 Νοέμβρη" και των "Πυρήνων της Φωτιάς"» τον Πάνο Λάμπρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ατυχή χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θέμης Σοφός, την ανακοίνωση της ΝΔ για τη συμμετοχή του Πάνου Λάμπρου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τον χαρακτήριζε «συνομιλητή των τρομοκρατών της "17 Νοέμβρη" και των "Πυρήνων της Φωτιάς"».

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο κ. Σοφός αναφέρει πως «τότε, ο Πάνος Λάμπρου, είχε καταθέσει για τον Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα. Όπως είπε, δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μετέφερε την εικόνα που "υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη"».

«Ο Ηρακλής Κωστάρης, τον οποίο εκπροσώπησα ως συνήγορος υπεράσπισης κατά τη δίκη του 2003, μαζί με το Γιάννη Σταμούλη, όλα αυτά τα έτη εκτίει ποινή και είναι υπόδειγμα κρατουμένου. Δεν έχει δώσει ποτέ την παραμικρή αφορμή για οτιδήποτε, συμμορφούμενος με όλες τις διατάξεις και τους κανονισμούς του σωφρονιστικού κώδικα ενώ πολλοί μιλούν γι΄ αυτόν με τα καλύτερα λόγια. Είναι υπόδειγμα επανεντάξιμου ή επανενταγμένου πολίτη. Είμαι φίλος και συνομιλητής του Ηρακλή, αλλά αυτό δεν με κάνει φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ή εχθρό της ΝΔ», προσθέτει ο κ. Σοφός και καταλήγει:

«Η πολιτική αντιπαράθεση αναμειγνύει αδικαιολόγητα αξίες που δεν συναρτώνται με τους σκοπούς που υπηρετεί».

Δείτε την ανάρτηση του Θέμη Σοφού:

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 

Ατυχής η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνει υποψηφιότητα του Πάνου Λάμπρου, 《...φίλου και συνομιλητή της "17 Νοέμβρη"...》. Τότε, ο Πάνος Λάμπρου, είχε καταθέσει για τον Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα. Όπως είπε, δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μετέφερε την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη». Ο Ηρακλής Κωστάρης, τον οποίο εκπροσώπησα ως συνήγορος υπεράσπισης κατά τη δίκη του 2003, μαζί με το Γιάννη Σταμούλη, όλα αυτά τα έτη εκτίει ποινή και είναι υπόδειγμα κρατουμένου. Δεν έχει δώσει ποτέ την παραμικρή αφορμή για οτιδήποτε, συμμορφούμενος με όλες τις διατάξεις και τους κανονισμούς του σωφρονιστικού κώδικα ενώ πολλοί μιλούν γι΄ αυτόν με τα καλύτερα λόγια. Είναι υπόδειγμα επανεντάξιμου ή επανενταγμένου πολίτη. Είμαι φίλος και συνομιλητής του Ηρακλή, αλλά αυτό δεν με κάνει φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ή εχθρό της Ν.Δ. Η πολιτική αντιπαράθεση αναμειγνύει αδικαιολόγητα αξίες που δεν συναρτώνται με τους σκοπούς που υπηρετεί. Θέμης Σοφός Αντιπρόεδρος Δ.Σ.Α. Γεν. Γραμματέας του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, Δ.Ν. - Δικηγόρος https://www.iefimerida.gr/politiki/nd-filos-ton-tromokraton-o-ypopsifios-syriza-lamproy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Themis Sofos (@thsofos) στις