ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ερωτηματικά για υποψήφιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά»

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2019, 15:08
Ερωτηματικά για υποψήφιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά»
Facebook Twitter Whatsapp

Υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», έχει αποταχθεί από τον ελληνικό στρατό για βαριά παραπτώματα, ενώ το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει ακόμα.

Ο φαρμακοποιός και υποψήφιος στην πέμπτη κοινότητα διαμερισματικός σύμβουλος, φέρεται να έχει κατηγορηθεί για «τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όταν ήταν διευθυντής στο φαρμακείο 401 ΓΣΝΑ, του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της χώρας, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της efsyn.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», έπειτα από καταγγελίες που έγιναν στο φαρμακείο του 401 ΓΣΝΑ και τη σχετική εσωτερική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί, ο Γ.Γ. ήταν ο υπεύθυνος για μια σειρά υπερκοστολογήσεων και αγοράς υλικών τα οποία δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα και σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας διατηρούσε παράνομα συνεταιριστικό ποσοστό σε ιδιωτικό φαρμακείο σε κεντρική συνοικία της Αθήνας.

Η έρευνα στα οικονομικά του φαρμακείου του 401 ΓΣΝΑ έγινε από ελεγκτές του στρατού και, σύμφωνα με αυτήν, ο Γ.Γ. θεωρήθηκε υπεύθυνος για σειρά οικονομικών ατασθαλιών στις χρήσεις των ετών 2008, 2009 και 2010: σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ άλλων, είχαν βρεθεί παραγγελίες ύψους σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ για τις οποίες δεν υπήρχαν εντολές προμήθειας, από τις οποίες υλικό αξίας 290.000 ευρώ δεν συνοδευόταν από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει ακόμα.

Πηγή: efsyn.gr