ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες στον Καρανίκα για τις Πρέσπες (βίντεο)

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 25 Απριλίου 2019, 18:14
Facebook Twitter Whatsapp

Διαπληκτισμός σε καφετέρια της πόλης.

Αντιμέτωπος με τις διαμαρτυρίες πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καρανίκας βρισκόταν με την παρέα του σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης, όταν μία γυναίκα διαμαρτυρήθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Μακεδονία είναι ελληνική, είναι Ελλάδα. Οι Σκοπιανοί καμία σχέση δεν έχουν με τη Μακεδονία. Είναι Σλάβοι. Μαζέψατε όπως - όπως τις ψήφους και ψηφίσατε μια προδοσία» ακούγεται να λέει η γυναίκα, ενώ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού άρχισε να υπερασπίζεται τη Συμφωνία. «Αυτό λέει και η συμφωνία. Είναι Σλάβοι» απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Καρανίκας.

«Τόσα χρόνια λεγόταν Μακεδονία σκέτη. Τώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία», ακούγεται να απαντάει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού,  που εισπράττει την απάντηση: «Εμείς τι είμαστε, Νότια;»

Ακολούθως ο Ν. Καρανίκας διαμαρτυρήθηκε έντονα σε πολίτη, ο οποίος τον κατέγραφε με την κάμερα του κινητού του και τού φώναζε «δεν έχεις καμία δουλειά στη  Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Καρανίκας ακούγεται σε κάποιο σημείο να ζητά να έρθει ένας αστυνόμος, ενώ ο πολίτης του αντιτείνει ότι βρίσκεται σε δημόσιο χώρο.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο facebook.