ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπαλάφας σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ: «Θα λέτε 13η σύνταξη, όχι επίδομα»

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιουνίου 2019, 18:17
Μπαλάφας σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ: «Θα λέτε 13η σύνταξη, όχι επίδομα»
Facebook Twitter Whatsapp

Επέπληξε τους δημοσιογράφους ότι χρησιμοποιούν ορολογία Μητσοτάκη.

Υποδείξεις σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ να αποκαλούν «13η σύνταξη» το μέτρο κοινωνικής ελάφρυνσης του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας. 

Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ αποκάλεσαν «επίδομα» την λεγόμενη «13η σύνταξη» και τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τους είπε πως εργάζονται στη δημόσια ΕΡΤ και πως αν αυτοί αποκαλούν την «13η σύνταξη» ως «επίδομα», τότε ταυτίζονται με τα ιδιωτικά κανάλι που υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Μάλιστα, τους τόνισε πως μιλώντας για «επίδομα» ταυτίζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Γιατί επιμένετε στη λέξη επίδομα που είναι λέξη του κυρίου Μητσοτάκη; Δόθηκε μία μικρή, πρόσθετη, 13η σύνταξη. Πρέπει να είστε αντικειμενικοί», τους διόρθωσε.

Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν στη συμπεριφορά του κ. Μπαλάφα επισημαίνοντας ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να υιοθετούν την ορολογία της κυβέρνησης, όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε: «Να μην ξαναχρησιμοποιήσε αυτή τη λέξη. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ σαφής. Άλλο το επίδομα, άλλο το μόνιμο μέτρο. Μπορώ και γω να σας κρίνω». 

Το απόσπασμα από το διάλογο του κ. Μπαλάφα με δημοσιογράφους της ΕΡΤ: