ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με... Νανά Παλαιτσάκη και Σαρίδη τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ!

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2019, 11:24
Με... Νανά Παλαιτσάκη και Σαρίδη τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ!
Facebook Twitter Whatsapp

Εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η επικαιροποιημένη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ περιείχε και ονόματα που δεν περίμενε κανείς και ήδη προκαλούν μεγάλη αίσθηση σε πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια. 

Για παράδειγμα, το όνομα της παρουσιάστριας Νανάς Παλαιτσάκη που φιγουράρει μεταξύ άλλων στο ψηφοδέλτιο του Νότιου Τομέα της Αθήνας, ακριβώς πάνω από το όνομα του Νίκου Παππά. Πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι η κυρία Παλαιτσάκη τοποθετήθηκε στη λίστα κατά λάθος, ωστόσο έχει γίνει γνωστό ότι η ίδια μιλούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είχε απαντήσει θετικά στην πρόταση που της έγινε.

Στέγη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Α΄Θεσσαλονίκης βρήκε πολιτική στέγη ο πρώην ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Σαρρίδης, ο οποίος πρωτύτερα άνηκε στην Ένωση Κεντρώων. Δύο φορές  ο Γιάννης Σαρρίδης (με δύο ρο αναφέρεται στην λίστα του ΣΥΡΙΖΑ) είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Στις 10 Μαϊου του 2019 όταν είχε υπερψηφίσει στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον του Παύλου Πολάκη και στις 18 Δεκεμβρίου του 2018 όταν είχε υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Και στις δύο περιπτώσεις ο Βασίλης Λεβέντης είχε αρνηθεί να διαγράψει τον Γιάννη Σαρίδη θέλοντας να αποφύγει τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Ωστόσο, στις 30 Μαϊου ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα.

Επίσης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ο Θάνος Μωραΐτης ο οποίος προσχώρησε στο κυβερνών κόμμα από το ΠΑΣΟΚ προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από πρώην συντρόφους του για την πρόσφατη υπουργοποίησή του.

Στην Κοζάνη τελικά δεν μπήκε ο Αδαμίδης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, συνεπώς υπερίσχυσε το κόμμα και και μπήκαν στο ψηφοδέλτιο 4 νυν βουλευτές. 

Ο Κώστας Ζουράρις είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης.