ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ιταλός φαρσέρ πίσω από τον fake θάνατο του Κάρολου Παπούλια

Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2019, 17:38
Ιταλός φαρσέρ πίσω από τον fake θάνατο του Κάρολου Παπούλια
Facebook Twitter Whatsapp

Δημιούργησε ψευδή λογαριασμό του Π. Πικραμμένου και προχώρησε στην «ανακοίνωση»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ιταλός φαρσέρ Τομάσο Ντε Μπενεντέτι, που ισχυρίζεται πως είναι «δημοσιογράφος», ξαναχτύπησε: Αυτή τη φορά «πέθανε» τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αφού πρώτα δημιούργησε ψευδή λογαριασμό στο Twitter τον οποίο απέδωσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Πριν από δύο ημέρες, έκανε την εμφάνισή του στο Twitter ένας λογαριασμός που δήθεν ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο.

Σήμερα, μέσω του ψευδούς λογαριασμού, ο Ντε Μπενεντέτι ανακοίνωσε πως «ο Κάρολος Παπούλιας πέθανε σε ηλικία 90 ετών».

Αμέσως προκλήθηκε πανικός στα δημοσιογραφικά γραφεία: Πολλές ιστοσελίδες, δίχως τη στοιχειώδη διασταύρωση ανέβασαν την είδηση ως «έκτακτη». Άλλοι, συνάδελφοι πιο παρατηρητικοί διαπίστωσαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον δήθεν λογαριασμό του κ. Πικραμμένου και δεν έδωσαν περαιτέρω βάση.

Ώσπου, ο ίδιος ο Ντε Μπενεντέτι ανακοίνωσε πως η ανάρτηση περί του δήθεν θανάτου του πρώην ΠτΔ ήταν φάρσα, με αποτέλεσμα να δεχθεί πλήθος αρνητικών σχολίων από χρήστες του Twitter.

Μετά το σχετικό σούρουρο που προκλήθηκε, το γραφείο του κ. Πικραμμένου τόνισε πως ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Το βιογραφικό του φαρσέρ

Σε κάθε περίπτωση ο Ντε Μπενεντέτι, είτε έχει τελείως διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, ή πάει κάτι πολύ λάθος στο μυαλό του.

Και αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που «πεθαίνει» μέσω ψευδούς λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιον διάσημο. Πριν περίπου έναν χρόνο, ο ίδιος, είχε δημιουργήσει λογαριασμό της πρώην υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά και είχε ανακοινώσει το «θάνατο» του γνωστού Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Άλλα θύματα του εν λόγω «φαρσέρ» ήταν ο Πάπας, ο Φιντέλ Κάστρο και ο Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Μάλιστα, το 2012 μια ψευδής ανάρτηση τον «θάνατο» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το 2012, ήταν αρκετή για να προκαλέσει άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.