ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μόνο 46 λέξεις… αυτοκριτική από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2019, 19:26
Μόνο 46 λέξεις… αυτοκριτική από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Το εντυπωσιακό είναι ότι για όλα φταίνε τα κακά ΜΜΕ και η υπονόμευση από την αντιπολίτευση

Σε ένα κείμενο 3592 λέξεων που τιτλοφορείται «Πολιτική Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ» αναλύεται το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι για όλα φταίνε τα κακά ΜΜΕ, η υπονόμευση από την αντιπολίτευση και με την αυτοκριτική να περιορίζεται σε μόλις 46 λέξεις:

«Ωστόσο, υπήρξαν πολλοί τομείς και πεδία του κράτους και της οικονομίας που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε όσα θα θέλαμε, με δεδομένη την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των πολιτικών και κοινωνικών μετώπων, ιεράρχηση που προέκυπτε από την αντικειμενική συνθήκη της κρίσης αλλά και από δικές μας αδυναμίες».

Οι υπόλοιπες 740 είναι για τα θετικά πεπραγμένα της κυβέρνησης ενώ υπάρχει η υπόσχεση ότι, «είναι επομένως αναγκαία η επεξεργασία από τη μεριά του κόμματος των λόγων για τους οποίους δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε…»

Στη ΝΔ αφιερώνει 550 λέξεις και επιπλέον 357 για τα πρώτα δείγματα γραφής, σε αυτό το σημείο γίνονται αναφορές για υπαρκτές ανάγκες που πάτησε η ΝΔ ή για αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική φθορά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και την κόπωση των μεσαίων στρωμάτων.
Κούραση, αδυναμία και προπαγάνδα αλλά για λάθη συγκεκριμένα δεν διαβάσαμε πουθενά. Τέλος στο ΚΙΝΑΛ 278, στο ΚΚΕ 249, στη ΧΑ 244 και στο ΜέΡΑ25 198.

Η αυτοκριτική παραμένει σταθερά είδος εν ανεπαρκεία.

Το αορίστως «αδυναμίες» ή «ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύτηκε να αφουγκραστεί» δεν συνιστά αυτοκριτική. Θα έπρεπε να κατονομάζονται, να είναι εντοπισμένα, για να ξέρουμε ότι τα χρεώνονται και μπορεί να διορθωθούν.

Συμπέρασμα, εμείς όλα καλά τα κάναμε όλοι οι άλλοι φταίνε…που δεν κατάλαβαν ή μας πολέμησαν και αφού η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο γι' αυτήν!

ΝΙ.ΠΑ.