ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Τσίπρας έβγαλε οφσάιντ Σκουρλέτη – Τσακαλώτο και Δρίτσα

Δημοσίευση 28 Αυγούστου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 28 Αυγούστου 2019, 20:12
Ο Τσίπρας έβγαλε οφσάιντ Σκουρλέτη – Τσακαλώτο και Δρίτσα
Facebook Twitter Whatsapp

Έμειναν με τα σενάρια και τα δημοσιεύματα οι κ.κ. Σκουρλέτης, Τσακαλώτος και Δρίτσας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποδοσφαιρικό αγώνα θυμίζει το τελευταίο διάστημα η εσωκομματική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι διαδικασίες του κόμματος. Και αυτό γιατί οι διάφορες ομάδες εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν λάβει θέσεις μάχης ώστε να πορευτούν στο συνέδριο από την καλύτερη δυνατή θέση.

Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας -ως λάτρης του ποδοσφαίρου- απέδειξε πως διαθέτει την… αίσθηση της τακτικής. Και αυτό γιατί φρόντισε αρχικά να σπάσει τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σε δύο ημίχρονα: Το πρώτο που έληξε χτες και καταπιάστηκε με κυρίως διαδικαστικά ζητήματα και το δεύτερο που ολοκληρώθηκε σήμερα και οι «ομάδες» ετοιμάστηκαν να τα δώσουν όλα για όλα, στον απόηχο των δημοσιευμάτων περί αμφισβήτησης και υπόγειου πολέμου σε βάρος του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνου Σκουρλέτη. [Χαρακτηριστικό είναι πρόσφατο δημοσίευμα του Newpost περί συνάντησης του πρωθυπουργού με τον κ. Σκουρλέτη παρουσία… διαιτητών].

Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι και επιχείρησε να σκοράρει, θέτοντας ο ίδιος ζήτημα παραμονής του στη θέση του Γραμματέα, αντιδρώντας έτσι στις πληροφορίες ότι δέχεται υπόγειο πόλεμο από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φέρεται να ζήτησε λοιπόν, όποιος από τους συντρόφους του έχει πρόβλημα με την παραμονή του στη θέση του Γραμματέα της ΚΕ, να το θέσει.

Αντίστοιχα, λαμβάνοντας το λόγο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τάχθηκε υπέρ του κ. Σκουρλέτη, ενώ επιθετικός εμφανίστηκε ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά σε «υποσκάπτουν» τον Γραμματέα της ΚΕ. Μάλιστα έκανε αναφορά και σε πρόσφατο εξόχως επικριτικό άρθρο σε βάρος του κ. Σκουρλέτη.

Προς στιγμήν λοιπόν η εσωκομματική μάχη φάνηκε να φουντώνει, ωστόσο όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στην πολιτική, η κατάλληλες ενέργειες μπορούν να μετατρέψουν ένα γκολ σε… τεχνητό οφσάιντ. Έτσι, παρενέβη ο κ. Τσίπρας και με τη δήλωσή του [«Είναι μεγάλη πολυτέλεια να γυρίσουμε σε μια άχαρη και αδιέξοδη εσωστρέφεια και σε σκιαμαχίες μεταξύ μας. Οι επιθέσεις στον Γραμματέα και σε στελέχη μας δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν αμυντικά, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας»…], έβγαλε οφσάιντ τους κ.κ. Σκουρλέτη, Τσακαλώτο και Δρίτσα, οι οποίοι έμειναν με τα σενάρια και τα δημοσιεύματα. Και αυτό γιατί ουδείς από την Π.Γ. έθεσε θέμα Γραμματέα στη συνεδρίαση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος πέτυχε τον αντικειμενικό του σκοπό: Την κοινή πορεία του κόμματος με τα στελέχη που προέρχονται από την κεντροαριστερά [πρωτοβουλία Γέφυρα] έως το συνέδριο με συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά και συνολικότερα το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικές δυνάμεις που κινούνται προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος…

ΝΙ.ΠΑ.