ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας για Λιβάνη: «Εμβληματική φυσιογνωμία της προοδευτικής παράταξης»

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2019, 23:31
Τσίπρας για Λιβάνη: «Εμβληματική φυσιογνωμία της προοδευτικής παράταξης»
Facebook Twitter Whatsapp

Τα συλλυπητήρια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την είδηση του θανάτου του Αντώνη Λιβάνη σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια «εμβληματική φυσιογνωμία της προοδευτικής παράταξης».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook:

«Ο Αντώνης Λιβάνης υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της προοδευτικής παράταξης, παρών για δεκαετίες στους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, δικαιοσύνη και πρόοδο.

Ένα παράδειγμα σεμνότητας και αφοσίωσης στο λαό και την Ελλάδα, η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους του».

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, εκφράζει και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μέλος της Εθνικής Αντίστασης και αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος, ο Αντ. Λιβάνης συνδέθηκε με όλες τις μεγάλες στιγμές του αριστερού και προοδευτικού κινήματος της χώρας. Ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και υπουργός κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας. Ο Αντ. Λιβάνης άφησε το δικό του στίγμα και στον χώρο των εκδόσεων με την ίδρυση του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη, από τον οποίο κυκλοφόρησαν εκατοντάδες βιβλία διανοούμενων, πολιτικών στελεχών και λογοτεχνών, όπως και εφημερίδες και περιοδικά», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συλλυπητήριο μήνυμα του και απευθύνει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του και τους οικείους του.