ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Μητσοτάκης αποδοκίμασε την τακτική των ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2019, 23:00 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2019, 23:16
Ο Μητσοτάκης αποδοκίμασε την τακτική των ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Γενς Στόλτενμπεργκ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την τακτική των ίσων αποστάσεων που συνηθίζει να κρατά το ΝΑΤΟ αποδοκίμασε δημοσίως και μετ’ επιτάσεως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Καταλαβαίνω ότι το ΝΑΤΟ είναι μία μεγάλη συμμαχία, η πιο πετυχημένη αμυντική συμμαχία στην παγκόσμια ιστορία. Προφανώς όταν δύο χώρες που συμμετέχουν έχουν ζητήματα, θα πρέπει να βρεθεί σε μία θέση να λάβει υπόψη τους προβληματισμούς των χωρών. Η Ελλάδα θέτει μονίμως τα ζητήματα αυτά και εντός του ΝΑΤΟ. Από ένα σημείο και πέρα η τακτική ίσων αποστάσεων ως ένα βαθμό μπορεί να είναι αναμενόμενη, θεωρώ όμως ότι είναι τακτική η οποία αδικεί την Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι θύμα παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την Κύπρο με τα ζητήματα των τουρκικών παραβιάσεων. Είτε μιλάμε για χωρικά ύδατα είτε μιλάμε για τον εναέριο χώρο είτε μιλάμε για υπερπτήσεις είναι ζητήματα τα οποία θέτουμε πάντα υπόψιν και της Συμμαχίας. Προφανώς για να λειτουργεί μια συμμαχία αποτελεσματικά αυτό διευκολύνεται αν εξομαλύνονται και οι σχέσεις μεταξύ των κρατών - μελών της».

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θέτει δημοσίως, παρουσία γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτή διαχρονική τακτική των ίσων αποστάσεων που κρατάει η Συμμαχία