ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στα έδρανα του ΑΠΘ ξανά ο Βενιζέλος: Τι είπε στους φοιτητές (βίντεο)

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2019, 14:24
Facebook Twitter Whatsapp

Ύστερα από 27 χρόνια απουσίας επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο και δίδαξε

«Επέστρεψα στο σπίτι μου το ΑΠΘ και στα μάτια σας βλέπω τη σχέση με την κόρη μου» είπε στους πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε με την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ και χειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του στο αμφιθέατρο από φοιτητές και καθηγητές, αλλά και τον πρύτανη του ανώτατου ιδρύματος.

«Στα 90 χρόνια της Νομικής Σχολής, στα μισά έτυχε να είμαι μέρος της λειτουργίας της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος εισήγαγε του πρωτοετείς φοιτητές στις βασικές έννοιες του Συνταγματικού Δικαίου, ενώ αναφέρθηκε σε γεγονότα της επικαιρότητας που επηρεάζονται απο τις αρχές του Συντάγματος, όπως η υπόθεση Παπαγγελόπουλου, το ασφαλιστικό και οι συντάξεις.

Επισήμανε τη σημαντικότητα του Συντάγματος σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής και οικονομικής ζωής, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τα νομικά εμπόδια που έθεσαν Συνταγματικά Δικαστήρια στον Μπόρις Τζόνσον για το Brexit και στον Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.