ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Καρφί» Τατσόπουλου σε Παυλόπουλο: Πρωτόγονος εθνικισμός η ταύτιση Τσιτσιπά με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ

Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2019, 13:09
«Καρφί» Τατσόπουλου σε Παυλόπουλο: Πρωτόγονος εθνικισμός η ταύτιση Τσιτσιπά με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ
Facebook Twitter Whatsapp

Πώς σχολίασε ο συγγραφέας το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Έλληνα τενίστα

Με αρνητικό τρόπο σχολίασε ο Πέτρος Τατσόπουλος το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Στέφανο Τσιτσιπά, με αφορμή την κατάκτηση του τίτλου στα ATP Finals στο Λονδίνο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο συγγραφέας κάνει λόγο για «πρωτόγονο εθνικισμό όταν ταυτίζεται ένας μεγάλος αθλητής με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ, μόνο και μόνο επειδή αμφότεροι μοιράζονται την ελληνική ιθαγένεια».

Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου:

«Το να ταυτίζεις έναν μεγάλο αθλητή με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ, μόνο και μόνο επειδή αμφότεροι μοιράζονται την ελληνική ιθαγένεια, είναι ο ορισμός της κολακείας ενός λαού που θεωρείς ότι είναι καταδικασμένος να μην δραπετεύσει ποτέ από τη νηπιακή του ηλικία. Όχι, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας. Απέδειξε τι σημαίνει σκληρή δουλειά και ταλέντο ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Ας απαλλαγούμε επιτέλους από αυτόν τον πρωτόγονο εθνικισμό που μας αποκοιμίζει. Με τον σεβασμό μου και το θάρρος της παλιάς μας φιλίας».

Το μήνυμα του ΠτΔ

«Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Στέφανο Τσιτσιπά.