ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Ζάεφ δώρισε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ ένα μπουκάλι «μακεδονικό» κρασί (φωτό)

Δημοσίευση 4 Δεκεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 4 Δεκεμβρίου 2019, 10:12
Ο Ζάεφ δώρισε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ ένα μπουκάλι «μακεδονικό» κρασί (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Η ετικέτα της φιάλης γράφει «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας – Υπουργείο Άμυνας»

Ένα μπουκάλι «μακεδονικό» κρασί έκανε δώρο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την επέτειο των 70 ετών της Συμμαχίας στο Λονδίνο.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Ζάεφ χαρακτήρισε τον Γραμματέα του ΝΑΤΟ έναν από τους «μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές» της χώρας του, ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση Στόλτενμπεργκ για την επικείμενη πλήρη ένταξη στην Ευρωατλαντική Συμμαχία, του ευχήθηκε «να απολαύσει τη γεύση του μεγάλου «μακεδονικού» κρασιού», που του δώρισε.

«Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές μας. "θα γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ" είπε μια φορά και έδειξε στην πράξη ότι έρχεται η συμμαχία, και έτσι κάνουμε το πιο νόστιμο όνειρο. Στην υγειά σου Γενς, απόλαυσε τη γεύση αυτού του μεγάλου μακεδονικού κρασιού», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεφ.

Πάντως, στην ετικέτα της φιάλης, αναγράφεται το «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας – Υπουργείο Άμυνας» και με μικρότερα γράμματα «ΜΚ in ΝΑΤΟ». Το «ΜΚ» είναι ο διεθνής κωδικος της χώρας, σύμφωνα με τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Σημειώνεται πως το κρασί είναι παραγωγή του γνωστού οινοποιείου «Τίκφες» με την επωνυμία «ΒAROVO» και είναι από τα δημοφιλέστερα στη χώρα.