ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο φόβος του Αγγελή, ο Μαυρίκος και ο… κούριερ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 30 Δεκεμβρίου 2019, 18:12
Ο φόβος του Αγγελή, ο Μαυρίκος και ο… κούριερ
Facebook Twitter Whatsapp

Τι φέρεται να υποστήριξε στην Προανακριτική

Για τον ανθρώπινο, υποσυνείδητο φόβο που ένιωσε όταν ασχολήθηκε με την υπόθεση Μαυρίκου και τον τρόπο με τον οποίο ο εκδότης έχασε τη ζωή του, φέρεται να αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής.

Συγκεκριμένα με αφορμή ερώτηση μέλους της επιτροπής ο κ. Αγγελής φέρεται κατά τις ίδιες πηγές να έκανε λόγο για μια βρώμικη υπόθεση, σημειώνοντας πως μεταξύ τους όσοι στη δικαιοσύνη την χειρίζονταν λέγανε ότι έχει έναν νεκρό που μπορεί να σχετίζεται με την Novartis. «Ένας δημοσιογράφος που πήγαινε με το τζιπ του στην Αττική Οδό και πήρε φωτιά και κάηκε», φέρεται να κατέθεσε και πρόσθεσε σύμφωνα με πληροφορίες: «Το όνομα αυτού εφέρετο στα έγγραφα των Αμερικάνων ως από τους κύριους υπόπτους για ξέπλυμα. Και, μάλιστα, σε μεγάλα χρηματικά πόσα».

Μάλιστα ο κ. Αγγελής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έδωσε και μια άλλη διάσταση που αφορά έτερο πρόσωπο που το φώναζαν «κούριερ» και το οποίο εφέρετο να μεταφέρει χρήματα, που είχαν ξεπλυθεί, σε συγκεκριμένα πρόσωπα. «Απ’ όσα συζητάγαμε μεταξύ μας, αναταράχτηκε μαζί με την μηχανή του, τρόπο που οδηγεί στον ίδιο modus operandi της θανατώσεως, των θανάτων, αν θέλετε», σημείωσε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ωστόσο όπως φέρεται να παραδέχθηκε στην επιτροπή, ο κ. Αγγελής οι Εισαγγελείς ένιωσαν να χτυπά ένα καμπανάκι κινδύνου. «Η γνώση σκοτώνει και γι’ αυτό θα πρέπει να δείξω ότι δεν ξέρω πολλά πράγματα. Άρα και στις αναφορές που έκανα, είναι ευνόητο ότι δεν τα βγάζω όλα τα στοιχεία που ξέρω. Αυτός είναι ένας ανθρώπινος, υποσυνείδητος φόβος».