Στο σάλο που προκλήθηκε με τις προσλήψεις αρχαιολόγων από το υπουργείο Πολιτισμού, οι οποίοι θα πληρώνονται από τη ΔΕΗ αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, η απάντηση της ΔΕΗ κάνει χειρότερα τα πράγματα για την κυβέρνηση. Και αυτό γιατί «αποκαλύπτει πράγματα που δεν γνωρίζουμε όπως το ότι οι προσλήψεις έγιναν με βάση ένα νόμο που ψηφίστηκε 2014 και δεν είχε ενεργοποιηθεί μέχρι τώρα. Την υπογραφή όμως για την εφαρμογή του έβαλε πιθανόν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στις 4 Απριλίου».

Επίσης όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, στην υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται και ειδικότητες που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο των προσλήψεων. Και εύλογα, όπως ανέφερε ο Τάκης Χατζής εγείρονται διάφορα ερωτήματα: «Η ΔΕΗ ξεκαθάρισε τη θέση της… Η κ. Αχτσιόγλου και η κ. Κονιόδρου τι έχουν να πουν; Στα ορυχεία της ΔΕΗ που αναφέρεται στην προκήρυξη πρέπει να πάνε πράγματι αρχαιολόγοι; Γιατί είναι άγνωστο εάν υπάρχουν αρχαία εκεί»…