Με ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μας εξηγεί γιατί ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν έχει  συγχωρέσει ακόμα την μητέρα της.  

Να θυμίσουμε πως η κόντρα τους ξεκίνησε μετά από  αιχμές που άφησε κατά της φιλανθρωπικής δράσης της Μαρίκας Μητσοτάκη ο κ. Κουρουμπλής στην ραδιοφωνική εκπομπή "Ακραίως" του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή. 

Συγκεκριμένα η κ. Μπακογιάννη έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook : " Να γιατί ακόμα δεν έχει συγχωρέσει τη Μαρίκα Μητσοτάκη ο κ. Κουρουμπλής. (από τις εφημερίδες Απογευματινή και Μεσηβρινή 21/9/1990). 

Στην ανάρτησή της επισυνάπτει και δημοσιεύματα με ημερομηνία 21/9/1990

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν κατά λέξη: " Την τιμητική της είχε η Μαρίκα Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ένας από τους συνέδρους ο κ. Π Κουρουμπλής που συμβαίνει να είναι τυφλός ζήτησε να γίνει το Κίνημα πιο ανθρώπινο λέγοντας: Χρειάστηκε να εμφανιστεί η Μαρίκα Μητσοτάκη για να θυμηθούμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πόσοι από εμάς είμαστε δωρητές σώματος και πόσοι αιμοδότες;

Ενώ σύμφωνα με το δεύτερο δημοσίευμα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής λέει στους συνέδρους: " Έπρεπε να περιμένετε την Μαρίκα Μητσοτάκη για να ευαισθητοποιηθείτε και εσείς; Τόσο καιρό δεν μπορούσατε να κάνετε τίποτα; "

Το "άδειασμα" στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι εμφανές.