Η αποχώρηση της ΈΛσας Παπαδημητρίου από τη ΝΔ άργησε ένα χρόνο... Όπως η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «ΕΓΩ», σκεφτόταν και πέρσι να ψηφίσει το Μνημόνιο. Ωστόσο, «δεν τόλμησε», όπως η ίδια χαρακτηριστικά τόνισε.

Η κ. Παπαδημητρίου μίλησε και για την απόφασή της να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο: «Ηταν η μόνη απόφαση που θα έπρεπε να έχουν πάρει όλοι, γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση. Είπα «ναι» σε αυτή τη λύση, την πενιχρή, τη μη θαρραλέα, που βάλλεται ακόμα και από σοσιαλιστές. Είναι επικίνδυνα τα πράγματα για τις επόμενες εκλογές αν δεν πειστεί ο κόσμος».

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στις ευθύνες των πολιτικών για την κατάσταση που είναι σήμερα η Ελλάδα. «Χρειαζόμαστε βρεγμένη σανίδα, γιατί αποποιηθήκαμε τις αρχές των προγόνων μας. Και φυσικά τα κάναμε «ρόιδο» τόσα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και ημών των πολιτικών. Υπάρχουν και πολλοί που τους βολεύει η στάση των συναδέλφων μου. Και εμένα επίσης. Ήθελα και πέρσι να ψηφίσω το Μνημόνιο, αλλά δεν τόλμησα», κατέληξε.