Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 8

23 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση10:32

«Tweet-άροντας Πολιτική» με την υπογραφή του Γ. Κουμουτσάκου

Το βιβλίο του με τίτλο ” tweet- άροντας ΠΟΛΙΤΙΚΗ” παρουσίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και πρώην εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος 

Δημοσίευση 10:32’

Το βιβλίο του με τίτλο ” tweet- άροντας ΠΟΛΙΤΙΚΗ” παρουσίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και πρώην εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος 

Το βιβλίο του με τίτλο ” tweet- άροντας ΠΟΛΙΤΙΚΗ” παρουσίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και πρώην εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος παρουσία ανθρώπων από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό και συγγραφικό κόσμο.

Το παρών έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Δένδιας και Γιώργος Στίλιος, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος ενώ μίλησαν ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, ο διευθυντής ερευνών του «διαΝΕΟσις» Κυριάκος Πιερρακάκης, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, η σύμβουλος επικοινωνίας Αρετή Γεωργιλή και ο εκδότης Ανδρέας Σιδέρης.

Η «μικρο-έκδοση αυτή», όπως είπε ο συγγραφέας «μεταπλάθει, τον ψηφιακό κόσμο της πολιτικής σε έντυπο». Περιλαμβάνει επιλεγμένα tweets των τελευταίων δυόμιση χρόνων, από την είσοδο του συγγραφέα στην Ελληνική Βουλή μέχρι σήμερα. Πρόκειται για κείμενα 140 χαρακτήρων που γεννήθηκαν με αφορμή συγκεκριμένα γεγονότα «αλλά σήμερα στέκουν αυτόνομα» όπως σημείωσε ο Γ. Κουμουτσάκος.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τόνισε:

«Το Twitter είναι μέσο προκλητικό. Πάντα ανοικτό. Διαθέσιμο. Σε εσένα αλλά και σε όλους. Προσφέρει την ευκαιρία της πρόκλησης την ίδια στιγμή που παρέχει και την παγίδα της.

Όσοι «tweet-άρουμε» πολιτική και πολιτικά έχουμε έρθει αντιμέτωποι και με «επιβραβεύσεις» και με «επιτιμήσεις». Αντιμέτωποι και με τα λάθη μας, με τον παρορμητισμό και τη βιασύνη μας.

Η ψηφιακή «δημόσια σφαίρα» μπορεί να αναδείξει έναν πολιτικό. Μπορεί όμως, και να τον τραυματίσει. Ενίοτε θανάσιμα.

Ένα tweet φαινομενικά συνοδεύεται από ευκολία. Η πολιτική όμως, οφείλει να μην είναι παρορμητική και επιφανειακή. Η επιλογή της «ανάρτησης» οφείλει να είναι βασανιστική.

Τα tweets που έχουν επιλεγεί γράφτηκαν με οδηγό αυτές τις σκέψεις.

Κάθε ένα από αυτά είναι μια σφραγίδα. Στον κωδικοποιημένο του λόγο αποτυπώνεται επιγραμματικά η πολιτική μου φιλοσοφία. Η αντίληψή μου για τη Δημοκρατία. Τις προϋποθέσεις της συνύπαρξης. Την πορεία της χώρας. Τις εξωτερικές της σχέσεις. Τη θέση της στον κόσμο. Τη σχέση της με τη σύγχρονη ιστορία.

Είμαστε ο λόγος μας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε και τα tweets μας» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος. 


σχετικα αρθρα