current views are: 9

28 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση05:05

Οι αποκαλύψεις του Κ. Μητσοτάκη για την προσωπική του ζωή

«Διάβαζα σταθερά Ιούλιο Βερν. Ο πρώτος δίσκος που μου χάρισαν ήταν των Pink Floyd, το Wish you Were Here, σε ηλικία 13 ετών. Το δωμάτιο μου ήταν πολύ κοντά στων γονιών μου και έπρεπε να σέβομαι τις ώρες κοινής ησυχίας. Ήμουν πειθαρχημένος μαθητής»

Δημοσίευση 05:05’

«Διάβαζα σταθερά Ιούλιο Βερν. Ο πρώτος δίσκος που μου χάρισαν ήταν των Pink Floyd, το Wish you Were Here, σε ηλικία 13 ετών. Το δωμάτιο μου ήταν πολύ κοντά στων γονιών μου και έπρεπε να σέβομαι τις ώρες κοινής ησυχίας. Ήμουν πειθαρχημένος μαθητής»

«Διάβαζα σταθερά Ιούλιο Βερν. Ο πρώτος δίσκος που μου χάρισαν ήταν των Pink Floyd, το Wish you Were Here, σε ηλικία 13 ετών. Το δωμάτιο μου ήταν πολύ κοντά στων γονιών μου και έπρεπε να σέβομαι τις ώρες κοινής ησυχίας. Ήμουν πειθαρχημένος μαθητής». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή που έκανε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δημόσια συζήτηση που είχε στο καφέ του Ρublic Συντάγματος με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για όλα εκτός από την πολιτική. Αυτή ήταν άλλωστε και η συμφωνία με τους συνομιλητές του, από τους οποίους ζήτησε να μιλούν στον ενικό, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως με τον Χρήστο Χωμενίδη ήταν «σχεδόν» συμμαθητές, αφού ο συγγραφέας είναι ενάμισι χρόνο μεγαλύτερός του.  Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη μελέτη του στον Μαρξ την περίοδο που ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ, ενώ παραδέχθηκε ότι έχει τις ίδιες μεταφυσικές ανησυχίες με κάθε άλλο άνθρωπο.

Σχετικά με τα social media είπε ότι τα θεωρεί υπεύθυνα για το γεγονός ότι η διάκριση ανάμεσα στην ιδιωτική και τη δημόσια ζωή γίνεται όλο και πιο μικρή. Μάλιστα αναφέρθηκε στην άρνηση που υπήρχε παλιότερα για τη φωτογράφισής μας από κάμερες στο δρόμο, σε σχέση με τις αναρτήσεις στο facebook, όπου όπως είπε, αποκαλύπτουμε οι ίδιοι προσωπικές μας στιγμές: «Είμαστε οι “μεγάλοι αδελφοί” του εαυτού μας», ανέφερε και για τους πολιτικούς παρατήρησε ότι η προσωπική τους ζωή αποκαλύπτεται διαρκώς στα social media: «Ο πολιτικός σήμερα είναι γυμνός».

Επίσης δήλωσε ότι αυτό που τον ενοχλεί πολύ σήμερα είναι η απομόνωση που διαπιστώνει τόσο της οικονομικής, όσο και της ακαδημαϊκής ελίτ του τόπου- «είναι στον δικό τους κόσμο».  Για τον εαυτό του παραδέχθηκε ότι είναι εύκολο να εκλεγεί κανείς αν λέγεται Μητσοτάκης, αποκάλυψε ωστόσο, ότι αν και είχε αρχίσει να σκέφτεται την ενασχόληση του με την πολιτική από τα δεκαέξι του, εντούτοις το 1993 είχε πικραθεί τόσο από την εκλογική ήττα του πατέρα του και για αυτό στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Σχετικά με τα βιβλία, δήλωσε πως «ποτέ οι γονείς μου δεν μου είπαν τί να διαβάσω», ενώ στο σινεμά ήταν fun του Star Wars που είχε δει σε θερινό σινεμά στα Χανιά. Ως γονιός, ο κ Μητσοτάκης είπε ότι συμβουλεύει τα παιδιά του να κάνουν αυτό που αγαπάνε και όχι αυτό που «πρέπει», γιατί θεωρεί ότι θα διαπρέψει στη ζωή του αυτός που κάνει ό,τι αγαπάει. 

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα και το Χάρβαρντ ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι στο σύστημα του αμερικανικού πανεπιστημίου είναι η πολυμάθεια, όχι η μονομέρεια, σημειώνοντας ότι του έκανε εντύπωση το βιβλίο 400 σελίδων με το εύρος των μαθημάτων που διάλεγε κάθε σπουδαστής. Εκεί μελέτησε και το «Κεφάλαιο» και όπως είπε εκτίμησε τον Μαρξ ως ιστορικό και κοινωνιολόγο. 


σχετικα αρθρα