Υποθέτοντας ότι παρακολουθεί τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου παραμένει άγνωστο εάν ο Σλοβένος Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος στην Ε.Ε. Γιάνεζ Ποτόσνικ, στην συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έκανε κάποια νύξη για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα» με το οικογενειακό αυθαίρετο του υπουργού στο δάσος στη Βραυρώνα.
«Μα καλά, υπάρχει αυθαίρετο της οικογένειας μέσα σε αναδασωτέα περιοχή και εσείς, ως υπουργός Περιβάλλοντος, αντί να δίνετε το σωστό παράδειγμα στους πολίτες, διατυμπανίζετε ότι κάνετε δικαστικό αγώνα για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής;»

Ωστόσο, πραγματικά θέλει μεγάλο θράσος για να σταθεί κανείς απέναντι στον αρμόδιο για περιβαλλοντικά ζητήματα Επίτροπο σαν να μην τρέχει τίποτε που ένα δάσος κινδυνεύει να γίνει τσιμέντο!

Άκρως ενδιαφέρουσα θα είναι φυσικά η αυριανή παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ΚΤΕ Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τα αυθαίρετα.

Θα θέσουν άραγε οι βουλευτές της κυβέρνησης και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παπακωνσταντίνου - τηρώντας την παράδοση επιθέσεων εναντίον του τα επίμαχα ερωτήματα;
«Τι θα κάνεις με το αυθαίρετο; Δεν θα αποχαρακτηρίσεις την περιοχή. Θα το γκρεμίσεις;»

Βέβαια είναι πολύ πιθανό ο τέως τσάρος της Οικονομίας να έχει ήδη σκεφθεί την απάντηση. Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο υπουργός ψάχνει τους υπάιτιους της πληροφόρησης που είχε το «Πρώτο Θέμα» για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  στο περιβάλλον της προκατόχου του Τίνας Μπιρμπίλη στο υπουργείο!...

Λέτε να είναι όλα αυτά ένα καλό πρόσχημα για “εκκαθαρίσεις” στην Αμαλιάδος; 

Πηγή: Το Πρώτο Θέμα