ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η ΕΡΤ, ο Τσακνής και η περίεργη στάση του Τσίπρα

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2017, 15:35 / Ανανεώθηκε 2 Αυγούστου 2017, 15:49
Η ΕΡΤ, ο Τσακνής και η περίεργη στάση του Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

Τα όσα λέγονται και γράφονται γύρω από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη παρακμής της κρατικής τηλεόρασης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα όσα λέγονται και γράφονται γύρω από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη παρακμής της κρατικής τηλεόρασης. Δεν είναι δυνατόν εδώ και μία εβδομάδα να διαδραματίζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις στο Ραδιομέγαρο με  επίκεντρο τον κ, Τσακνή και τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και το Μέγαρο Μαξίμου να σφυρίζουν αδιάφορα. Η ΕΡΤ δεν είναι τσιφλίκι κανενός και κυρίως της εκάστοτε διοίκησης. Και δεν μπορεί ο πρόεδρός της να αρνείται να αποδεχτεί το νέο διευθύνοντα σύμβουλο που πέρασε από την Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής και με θετική αποδοχή από όλα τα κόμματα. Ποιος είναι ο κ. Τσακνής που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ΕΡΤ;

Και γιατί με διαρροές επικαλείται την υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του; Τι αλήθεια επιδιώκει με αυτή του τη συμπεριφορά και γιατί θέλει να έχει αρμοδιότητες που δεν συνάδουν την ιδιότητα του προέδρου;  Καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως ο κ. Τσακνής θέλει να δημιουργήσει το δικό του «γκέτο» μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και να περιθωριοποιήσει το νέο διευθύνοντα σύμβουλο κ. Βασίλη Κωστόπουλο. Ωστόσο το στοίχημα δεν του βγαίνει, καθώς σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΡΤ αποφασίστηκε ο Διονύσης Τσακνής να είναι πρόεδρος μόνο με τη θεσμική ιδιότητα και να μην έχει καμία άλλη αρμοδιότητα. Δηλαδή ο Τσακνής θα είναι αποψιλωμένος από αρμοδιότητες.

Όμως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η συμπεριφορά του Διονύση Τσακνή εκθέτει τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκο Παππά αλλά κυρίως τον Αλέξη Τσίπρα, εάν βεβαίως ευσταθούν οι πληροφορίες πως συνάντησε χθες τον κ. Τσακνή και  του εξέφρασε τη στήριξή του στις ενέργειες του προέδρου της ΕΡΤ.