Ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να ρίξει με... κανόνι κατά του Γιάννη Τραγάκη και της επιλογής του να προαναγγείλει ότι ο γιός του θα τον διαδεχθεί στη Β' Πειραιά. Και η κανονιά αντήχησε εκεί που έπρεπε, δηλαδή σε όσους έσπευσαν να δηλώσουν υποψήφιοι, πολλώ δε μάλλον με την υποτιθέμενη έγκριση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, τα... θραύσματα έφτασαν και εκεί που δεν έπρεπε, με αποτέλεσμα το προεδρικό επιτελείο να επιδιώκει τώρα τον έλεγχο των αντιδράσεων. Κι αυτό γιατί πολλοί «βασιλικότεροι του βασιλέως» τόσο στην πολιτική όσο, κυρίως, στη δημοσιογραφική πιάτσα έσπευσαν να ερμηνεύσουν την κανονιά προς Τραγάκη και ως κανονιά προς τους ήδη εκλεγμένους βουλευτές του κόμματος, είτε προέρχονται από πολιτικό σόι είτε όχι.

Ως αποτέλεσμα, η «μπάλα» πήρε και βουλευτές νεότερης γενιάς που, αν και γόνοι, έχουν ήδη πορεία στη Βουλή, διακριτή παρουσία και έχουν καταγράψει υψηλές επιδόσεις, μέχρι και πρωτιές στις περιφέρειες τους. Στο επιτελείο Μητσοτάκη έχουν γνώση του εκνευρισμού που προκλήθηκε και θέλουν να σβήσουν τη φωτιά, χωρίς ωστόσο να χαθεί και η εκπαιδευτική ουσία της κίνησης ότι, δηλαδή, πλην των εν ενεργεία βουλευτών ουδείς είναι αυτονοήτως υποψήφιος χωρίς έγκριση από τα όργανα και τον πρόεδρο της ΝΔ

Τ.Τ.