current views are: 5

21 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση04:25

Πρόβλημα (ή μήπως όχι;) η ΔΑΚΕ για τον Μητσοτάκη

Δημοσίευση 04:25’

Από τον ΣΥΡΙΖΑ το περίμενε, από τους συνδικαλιστές και, μάλιστα, γαλάζιους του ήρθε. Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα ανέφερε στη ΔΕΘ για την εκπαίδευση. Η χθεσινή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των δασκάλων δηλαδή, αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία και έτυχε, δυσανάλογα υψηλής, προβολής από τα φιλοκυβερνητικά αλλά και τα δημόσια ΜΜΕ.

Η ΔΑΚΕ κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ για ελιτίστικη αντίληψη και, μεταξύ πολλών συνδικαλιστικών, σημειώνει πως «επιλέγοντας να οριοθετήσει ως ένα βασικό στόχο της πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει στο κομμάτι της Παιδείας, όταν και αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, την ίδρυση «ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο… Η αντίληψη ότι οι καλοί μαθητές βρίσκονται και, το χειρότερο, πρέπει να βρίσκονται στα ιδιωτικά σχολεία ενώ στα δημόσια «στοιβάζονται» όλοι οι υπόλοιποι», συνεχίζει η ΔΑΚΕ, «ευνοεί τις διακρίσεις, συμβάλλει στην ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της σύγχρονης παιδαγωγικής «ένα σχολείο για όλους»».

«Όχι κ. Μητσοτάκη… Αυτό δεν είναι το δικό μας όνειρο για το σχολείο» θα μπορούσε να είναι το σχόλιο – κατακλείδα των συνδικαλιστών. Και εδώ είναι που αρχίζουν τα προβλήματα για τον πρόεδρο της ΝΔ. Η’ μήπως όχι;

Διότι ναι μεν το, πολιορκούμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακροατήριο των δημοσίων υπαλλήλων ουδείς μπορεί να το αγνοήσει εκλογικά, ωστόσο είναι σαφές ότι το πολιτικό δια ταύτα της πρότασης του κ. Μητσοτάκη είναι ένα: λιγότερο κράτος, περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία.

Και έχει δίκαιο, δεδομένου ότι το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί, και θα αδυνατεί για πολλά έτη, να αποτελέσει πυλώνα ενίσχυσης της απασχόλησης ή έστω νεωτερικότητας στην ελληνική οικονομία. Το μήνυμα αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να το εκπέμπει και, μάλιστα, με πιο έντονο τρόπο στην πορεία προς τις κάλπες. Και, σε αυτή την περίπτωση, οι φωνές των απαξιωμένων στην κοινή γνώμη συνδικαλιστών όχι μόνον δεν του κάνουν κακό αλλά, αντιθέτως, μπορούν να καταστήσουν τη δέσμευση Μητσοτάκη για ανατροπές ακόμη πιο πειστική.

Τ.Τ.


σχετικα αρθρα