current views are: 11

21 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:59

Κινητικότητα του Κ. Μητσοτάκη για κοινοβουλευτικό μέτωπο στο δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Τι μηνύματα εκπέμπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ύστερα από τον σάλο με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Δημοσίευση 09:59’

Τι μηνύματα εκπέμπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ύστερα από τον σάλο με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

«Τέλος στο παραμύθι της “χρήσιμης” αντιπολίτευσης που, κάθε φορά που οι ΑΝΕΛ δυσφορούν, θα έρχεται εκείνη να ψηφίζει τα μέτρα». Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στον απόηχο του εμπάργκο που έκαναν, προχθές, στη Βουλή αρνούμενες ψήφο στη διάταξη για την «”Τουρκική¨ Ένωση Ξάνθης», αναγκάζοντας τελικά τον Στ. Κοντονή να την αποσύρει, αφού δεν την ψήφιζαν οι ΑΝΕΛ.

Όπως πληροφορούνται συνομιλητές μου, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια γραμμή ενώ αντίστοιχη τάση επικρατεί και στην Πειραιώς. Και ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει να είναι έτοιμος να αναλάβει το σχετικό κόστος, απέχοντας ακόμη και από την ψήφιση μέτρων που ο ίδιος, ως φιλελεύθερος, υποστηρίζει, προκειμένου να καταδείξει το κυβερνητικό παράδοξο των διπλών πλειοψηφιών, μία αυτής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μία των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού για θέματα που αφορούν σε πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. φέρεται να είχε επικοινωνία και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, προκειμένου στο «μέτωπο» να μπει και το Ποτάμι. Οι «ποταμίσιοι» αρνήθηκαν και, πλέον, δεν αποκλείεται, μόνοι αυτοί, να βρεθούν στη θέση και μέτρα να ψηφίζουν σώζοντας την κυβέρνηση και την επομένη να δέχονται τις κυβερνητικές επιθέσεις. Η’, όπως το λέει, ο ελληνικός λαός «και κερατάς και δαρμένος»

Τ.Τ.


σχετικα αρθρα