current views are: 4

25 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση04:46

Ο «παιδίατρος» Dr Google ευθύνεται για την έξαρση της ιλαράς;

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία προειδοποιεί…

Δημοσίευση 04:46’

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία προειδοποιεί…

Καταπέλτης είναι η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία εναντίον των γονιών που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Και ορθότατα, βέβαια, αφού η υιοθέτηση ανεύθυνων απόψεων του λεγόμενου αντιεμβολιαστικού κινήματος ευθύνεται για την έξαρση της ιλαράς.

Και, όπως επισημαίνει, αν οι γονείς δεν κάνουν στα παιδιά τους τα εμβόλια που πρέπει, αλλά ακολουθούν τις οδηγίες του “Dr Google” πολύ γρήγορα θα έχουμε “την επανεμφάνιση και άλλων νοσημάτων που στη χώρα μας έχουν εξαλειφθεί, όπως π.χ. κοκκύτης, μηνιγγίτιδα και παρωτίτιδα“.

Πολύ σωστά! Ποιος είναι όμως αυτός ο… “Dr Google” που αναφέρει η επιστημονική εταιρεία στην ανακοίνωσή της; Όχι, δεν είναι κάποιος διάσημος Αμερικανός γιατρός -όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς από το όνομα- ούτε κάποιος ανεύθυνος ή… κομπογιαννίτης. Η έκφραση είναι μεταφορική και γνωρίζει μεγάλη διάδοση τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και την Αμερική. “Dr Google”, λοιπόν, ονομάζεται (από τη γνωστή μηχανή αναζήτησης) η συνήθεια πολλών να ψάχνουν ιατρικές πληροφορίες, φάρμακα και θεραπείες, “γκουγκλάροντας” στο διαδίκτυο. Η έκφραση έχει περάσει και στα πιο πρόσφατα λεξικά της αγγλικής γλώσσας.

Το Google, σίγουρα, είναι πολλές φορές από μηχανής… θεός. Μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για τα πάντα: από το σινεμά που θα πάμε μέχρι τι καιρό θα κάνει, ειδήσεις, επιστημονικές πηγές, κ.λπ. Αν, όμως, αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα υγείας, η μόνη σωστή υπηρεσία που μπορεί να μας προσφέρει είναι να μας βοηθήσει να βρούμε τη διεύθυνση και τα στοιχεία ενός ιατρού, ενός νοσοκομείου, ενός φαρμακείου, κ.λπ. Γιατί αλλιώς, αν ψάχνουμε διάγνωση και θεραπείες στο διαδίκτυο… ζήτω που καήκαμε.


σχετικα αρθρα