current views are: 12

18 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση04:24

Αντί για επενδύσεις στην Ελλάδα, «δουλειές στις ΗΠΑ»;

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στοίχισε στην Ελλάδα όσο ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών;

Δημοσίευση 04:24’

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στοίχισε στην Ελλάδα όσο ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών;

Παρά τα θερμά λόγια του «πλανητάρχη» Ντ. Τραμπ, την επαναβεβαίωση της γεωστρατηγικής σημασίας της Ελλάδας και την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, η κοινή συνέντευξη των δύο ηγετών δεν είχε πολλές ειδήσεις. Προφανώς σε τέτοιου επιπέδου επαφές δεν προκύπτουν οι «ειδήσεις» από τις επίσημες δηλώσεις των δύο μερών. Ενίοτε, δε, το τι συζητήθηκε αποκαλύπτεται, με την εξέλιξη των γεγονότων, μήνες μετά.

Ωστόσο εάν για κάτι υπηρξε πολύ συγκεκριμένος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αυτό είναι το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Μάλιστα, η Ν.Δ. έσπευσε να σχολιάσει πρόκειται για «μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F-16. Συμφωνία που θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δισ. δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Εν αναμονή, προφανώς, περισσότερων δεδομένων για τις επαφές Τσίπρα στις ΗΠΑ, δεν ήταν λίγοι όσοι αναρωτήθηκαν εάν, τελικά, το ταξίδι του πρωθυπουργού στοίχισε τόσο πολύ στην Ελλάδα. Πόσο; Μα όσο ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών…  

Τ.Τ.


σχετικα αρθρα