Ο κύκλος επαφών που είχε, την προηγούμενη εβδομάδα, με ευρωπαίους αξιωματούχους και τον Ζ.Κ.Γιούνκερ ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μόνον η αρχή. 

Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνει στις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μέτωπο αλλά και της ανάγκης να έχει ένα καθαρό πεδίο συνεννόησης, μετά τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί άλλες δύο φορές σε ευρωπαϊκό γήπεδο, εντός του Νοεμβρίου. 

Η αρχή θα γίνει από την προγραμματισμένη για τα μέσα Νοεμβρίου ομιλία του στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ. Η ομιλία δεν θα δοθεί στις Βρυξέλλες αλλά στο Στρασβούργο, την εβδομάδα που το ευρωκοινοβούλιο «μετακομίζει» στη γαλλική πόλη, και η επιδίωξη του Πρόεδρου της Ν.Δ. είναι να πείσει τους ευρωβουλευτές των «αδελφών κομμάτων» ότι έχει σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ότι αυτή η πρόταση δεν συνιστά υπαναχώρηση αλλά επιτάχυνση της προσπάθειας ανάκαμψης της Ελλάδας.

Λίγες ημέρες μετά το Στρασβούργο, ο κ. Μητσοτάκης θα ξαναπάρει το αεροπλάνο με προορισμό τις Βρυξέλλες ως ένας εκ των κεντρικών ομιλητών σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Bruegel.

Τ.Τ.