current views are: 6

23 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση14:41

Ο Νταλί, η ΕΜΙΑΝ και οι αιχμές του Βούτση για τα δημοσιεύματα

O πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε αιχμηρά στα όσα έχουν γραφτεί για την επιλογή του να δώσει στην ΕΜΙΑΝ 25.000 ευρώ. 

Δημοσίευση 14:41’

O πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε αιχμηρά στα όσα έχουν γραφτεί για την επιλογή του να δώσει στην ΕΜΙΑΝ 25.000 ευρώ. 

Το νέο απόκτημα της συλλογής των πινάκων της Βουλής των Ελλήνων, ένας πίνακας του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, Σαλβαδόρ Νταλί, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο εντευκτήριο.

Ωστόσο κατά τη παρουσίαση του πίνακα «φόρος τιμής στους Έλληνες φοιτητές», στο εντευκτήριο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφέρθηκε αιχμηρά στα όσα έχουν γραφτεί για την επιλογή του να δώσει στην ΕΜΙΑΝ 25.000 ευρώ. Στην εξήγησή του τόνισε πως ακολουθήθηκε αυτή η μέθοδος προκειμένου να μην βγει το έργο σε δημοπρασία και να εξασφαλιστεί πως ο πίνακας θα περάσει στα χέρια της Βουλής.

«Η προσπάθειά είναι συστηματική και δεν είναι χωρίς εμπόδια  χωρίς κάποιες αντιπαραθέσεις», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «και δεν εννοώ μέσα στη Βουλή, όπου πράγματι τουλάχιστον από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης ή από άλλες πλευρές που δεν είναι της ίδιας ιδεολογικής παράδοσης και διαδρομής που είμαι εγώ ή η πλειοψηφία, δεν έχουν εγερθεί ζητήματα στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού βίου. (…) Έχουν υπάρξει πάρα πολλά δημοσιεύματα σε κάθε βήμα που κάνουμε, που απηχούν σε κάποιους κύκλους και με πολλή χαρά τα διαβάζω και τα στοιβάζω ακριβώς διότι είναι όλο και λιγότεροι αυτοί που αποτολμούν μια τέτοια αντιπαράθεση σε μια καθαρή άποψη και γραμμή η οποία εξελίσσεται».

Τέλος απαντώντας ουσιαστικά ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε πως η Βουλή δε θα πέσει σε μια αδρανειακή κατάσταση, σε έναν υφέρποντα, όπως χαρακτηριστικά είπε, φόβο, σε μια υποβόσκουσα αρνητική ιδεοληψία για ό,τι έγινε στο τόπο. 


σχετικα αρθρα