«Καυτή πατάτα» στα χέρια του Γιώργου Καμίνη παραμένει το άλυτο πρόβλημα των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην έξοδο από την εργασία τους, την ίδια ώρα που ο Δήμος έχει ανάγκες οι οποίες πρέπει να καλυφθούν για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του.

Έτσι, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα, σε φορτισμένο κλίμα και με την παρουσία εκπροσώπων των συμβασιούχων που βιώνουν την αγωνία της απόλυσης.

Ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση

Ο δήμαρχος Αθηναίων πρότεινε να πάνε μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη, σήμερα, στον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη ώστε να εξευρεθεί λύση.

Ο Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για τριετή παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο Αθήνας.

Την πρότασή του ο Γιώργος Καμίνης τη συνέδεσε με το γεγονός ότι η Αθήνα είναι μια πόλη με συσσωρευμένα προβλήματα, η οποία σηκώνει μεγάλο βάρος της κρίσης. Όπως σημείωσε, η αποχώρηση των εργαζομένων με συμβάσεις θα επέφερε πλήγμα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα και αδυναμία επαρκούς παροχής υπηρεσιών προς τους κατοίκους της.

Η πρόταση του έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή στο δημοτικό συμβούλιο -καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση που υποστήριξε την χωρίς όρους και προϋποθέσεις παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους και τη συνέχιση της καταβολής των μισθών τους, παρά το ότι λήγουν οι συμβάσεις.

Διαπαραταξιακή επιτροπή για τους συμβασιούχους

Επίσης, αποφασίστηκε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για το ζήτημα των συμβασιούχων και τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση με τον υπουργό.

 

 

 

Πηγή: autodioikisi.gr