Αντιδράσεις διαφορετικού τόνου, ύφους και προφανώς κύματος έχει προκαλέσει στη Βουλή η απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να δώσει άδεια στον καταδικασμένο τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στις συζητήσεις τους στους διαδρόμους της Βουλής οι βουλευτές της ΝΔ διείδαν πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης πίσω από την επίμαχη απόφαση, επικαλούμενοι (οι γνωρίζοντες) τη σύνθεση του συμβουλίου.

«Το συμβούλιο της φυλακής αποτελείται από τον διευθυντή μια κοινωνική λειτουργό και τον εισαγγελέα», αναφέρει χαρακτηριστικά βουλευτής υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν ενδείξεις λοιπόν πως υπάρχει πολιτική διάσταση». Άλλοι πάλι υπενθυμίζουν το «κακό» προηγούμενο της άδειας του Χρ. Ξηρού, σημειώνοντας την ανάγκη «ουσιαστικής μεταμέλειας» για οποιαδήποτε συζήτηση παροχής αδείας.

Στον αντίποδα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις ιδιωτικές τους συζητήσεις επιμένουν πως ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους και επικαλούμενοι το επιχείρημα Κοντονή επιμένουν πως «δεν απαιτείται η μεταμέλεια για να δοθεί μια διήμερη άδεια».

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι που βλέπουν την όλη υπόθεση κάτω από ένα πιο «πονηρό» πρίσμα: «Μου κάνει εντύπωση ο χρόνος που επιλέχθηκε από το συμβούλιο των φυλακών για να δοθεί η άδεια. Έχει κάνει τόσες σχετικές αιτήσεις ο Κουφοντίνας και δεν είχαν γίνει δεκτές. Θα μπορούσε να είχε βγει το Δεκέμβρη που δεν απασχολούσε κανένα», έλεγε χαρακτηριστικά στο Newpost βουλευτής της πλειοψηφίας, σημειώνοντας πως «δεν αποκλείω το σενάριο της προβοκάτσιας…».