current views are: 8

13 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:13

Το ΠΑΣΟΚ πέθανε! Ζήτω το ΠΑΣΟΚ!!!

Οι επίδοξοι αρχηγοί του νέου εγχειρήματος υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσουν σε νέες βάσεις, με φρέσκες ιδέες.

Δημοσίευση 14:13’
αρθρο-newpost

Οι επίδοξοι αρχηγοί του νέου εγχειρήματος υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσουν σε νέες βάσεις, με φρέσκες ιδέες.

Με στοιχειώδη ορθολογική ψυχραιμία πρέπει να συμπεράνει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ, ως ενεργός πολιτική και ιστορική παρουσία έχει πια τελειώσει. Το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ενταφιάστηκε την περασμένη Κυριακή. Οριστικά.

Οι επίδοξοι αρχηγοί του νέου εγχειρήματος υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσουν σε νέες βάσεις, με φρέσκες ιδέες. Αλλά κανένας δεν ήταν τελικά σε θέση να μας περιγράψει τι ακριβώς θα είναι αυτό το καινούργιο. Ποια θα είναι, για παράδειγμα, η ιδεολογική ταυτότητα αλλά και οι πολιτικές που θα ασκήσει σε βασικά και κυρίαρχα ζητήματα αυτός ό νέος κομματικός μηχανισμός. Γιατί ουδείς από τους υποψηφίους δεν επέλεξε να μας μιλήσει για τους στόχους του αλλά κυρίως όπως θα επιτύχει την επίτευξή τους.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της προεκλογικής τους καμπάνιας ήταν ένας άκρατος-δήθεν- αντιδεξιός λόγος. Κάποιοι μάλιστα βασίστηκαν στο αντί-Καραμανλικό τους μένος. Αυτοί είναι που βασικά συνετρίβησαν. Όχι γιατί ο κόσμος δεν θέλει να ασκείται κριτική στον Καραμανλή αλλά γιατί η πλειοψηφία των πολιτών αναζητά διεξόδους. Θέλει να ακούει λύσεις για τα πολλά και ποικίλα προβλήματα και όχι μνημόσυνα για το πολιτικό σύστημα της προηγούμενης περιόδου.
Πολλοί μίλησαν για τις «αξίες» και τα «ιδεώδη» της «ανοιχτής κοινωνίας». Ξέχασαν όμως ότι οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί δεν συντελούνται με βάση «αξιών» και «ιδεών», αλλά στη βάση της ιεράρχησης των αναγκών του κάθε ανθρώπου και της κάθε κοινωνικής τάξης.

Τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών για τον νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς έδειξε ένα και μοναδικό πράγμα: Το ΠΑΣΟΚ πέθανε, ζήτω το ΠΑΣΟΚ!!!


σχετικα αρθρα