Ως τον νέο τσάρο της οικονομίας χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι αδιαμφισβήτητα ο νέος τσάρος της οικονομίας. Κοροϊδεύει και τους δικούς του, τους "53+"», τόνισε ο δημοσιογράφος, αποκαλώντας τον Ευ. Τσακαλώτο «εμπνευστή και συγγραφέα του τρίτου μνημονίου», που εφαρμόζεται στην Ελλάδα: «Ήρθε και εφαρμόζει τα σκληρότερα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί ποτέ στον ελληνικό λαό».

Ο Τάκης Χατζής αναφέρθηκε και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φέρνουν… βαρέως το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται τη Δευτέρα, με τους πάντες να δηλώνουν αισιόδοξοι για την ψήφισή του.

«Θα περάσει το πολυνομοσχέδιο. Μιλάω και ακούω καθημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που βγάζουν στεναχώρια και πόνο. Από τη μία υπάρχει πίκρα και από την άλλη υπερηφανεύονται όταν τους… εξυμνούν. Πώς γίνεται αυτό; Και αν δεν τα θες, γιατί τα ψηφίζεις;» τόνισε και συμπλήρωσε «Αυτοί που τους εξυμνούν είναι οι κάποτε… "καταστροφείς" της Ελλάδα».

Σχετικά με την έξοδο από το μνημόνιο το προσεχές καλοκαίρι, ο δημοσιογράφος σχολίασε: «Το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο. Πρέπει με ψυχραιμία οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τη νέα συνθήκη για να μην έχουμε άλλα χειρότερα. Εάν αυτό που λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα τελευταία 40 χρόνια διακυβέρνησης μας έφτασαν μέχρι τη χρεωκοπία, αυτοί θα πρέπει να κάνουν τα αντίθετα. Πρέπει να ασκήσουν μια λελογισμένη οικονομική πολιτική, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Ελλάδας».

Σχολιάζοντας το Σκοπιανό και τον διχασμό των κυβερνητικών εταίρων, ο Τάκης Χατζής τόνισε πως όταν μια χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο για εθνικό θέμα, συνήθως πάει σε εκλογές: «Αυτό είναι βασική αρχή. Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι ο όρος «Μακεδονία» δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός από το κόμμα του. Αν οι δύο πλευρές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δεν συμφωνήσουν, τότε για να αντιμετωπιστεί το εθνικό θέμα πρέπει να πάμε σε εκλογές».