current views are: 9

12 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση15:05

Ντάισελμπλουμ: «Θα πιω ούζο όταν η Ελλάδα βγει απ’ το μνημόνιο»

Από χιούμορ πάει καλά ο ολλανδός πολιτικός, από αυτοκριτική όχι…

Δημοσίευση 15:05’

Από χιούμορ πάει καλά ο ολλανδός πολιτικός, από αυτοκριτική όχι…

Έπειτα από πέντε ολόκληρα καταστροφικά χρόνια στο τιμόνι του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποφάσισε, τώρα που αποχωρεί, να κάνει… χιούμορ.

Μιλώντας στο London School of Economics, ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup μας αποκάλυψε πως θα… γιορτάσει την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο. «Ένας Έλληνας φίλος, μου χάρισε ένα μπουκάλι ούζο, πριν από λίγο καιρό. Αυτό το μπουκάλι βρίσκεται στο γραφείο μου. Είναι κλειστό. Τον Αύγουστο, τη μέρα που η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα, αυτό το μπουκάλι ούζο θα αδειάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καλό το χιούμορ, ιδίως τώρα που ο ολλανδός πολιτικός δεν έχει την ευθύνη της θέσης, αλλά από αυτοκριτική, μηδέν. Πέραν ορισμένων παραδοχών για ήδη γνωστά πράγματα, και το «mea culpa» για τη δήλωση αναφορικά με το Νότο, δεν ζήτησε ουδεμία συγγνώμη για τις παρεμβάσεις στο εσωτερικό χωρών, για τις μηχανορραφίες που οδήγησαν ολόκληρες χώρες σε κατάρρευση, για τις «πλάτες» που έβαλε στον Σόιμπλε και τα υπόλοιπα γεράκια για να περάσουν «φρικώδεις» πολιτικές λιτότητας και που μετέτρεψαν ολόκληρες χώρες – όπως η Ελλάδασε εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων… 


σχετικα αρθρα