ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι εξαιρέσεις στις 120 δόσεις και οι προθέσεις της κυβέρνησης

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2018, 17:07 / Ανανεώθηκε 19 Ιανουαρίου 2018, 17:02
Οι εξαιρέσεις στις 120 δόσεις και οι προθέσεις της κυβέρνησης
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Σκοπιμότητα πίσω από την υπουργική απόφαση του υπουργείου Εργασίας που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να εντάσσονται στις ρυθμίσεις για τις 120 εφόσον έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, βλέπουν στη ΔΗΣΥ

Σκοπιμότητα πίσω από την υπουργική απόφαση του υπουργείου Εργασίας που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να εντάσσονται στις ρυθμίσεις για τις 120 εφόσον έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, βλέπουν στη ΔΗΣΥ. Σύμφωνα με ερώτηση του κατέθεσαν οι βουλευτές, Κ. Μπαργιώτης, Β. Κεγκέρολου και Γ. Κουτσούκος από τις ρυθμίσεις μένουν εκτός χιλιάδες οφειλέτες.

«Για να ενταχθεί ένας οφειλέτης στην εν λόγω ρύθμιση «θα πρέπει να έχει κάνει έναρξη εργασιών και να έχει φορολογική κατοικία στην Ελλάδα». Με τον τρόπο αυτό, αποκλείονται ασφαλισμένοι που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη δραστηριότητά τους. Πρόκειται για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι (111.212 εξ αυτών έκλεισαν τα βιβλία τους την περασμένη χρονιά), καθώς και ασφαλισμένους (στην πλειοψηφία νέους) που έχουν αποχωρήσει από τη χώρα», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «αποκλείονται από τη ρύθμιση ασφαλισμένοι που εμφανίζουν τρεις συνεχόμενες χρήσεις με ζημία. Ακόμα, εκτός ρύθμισης μένουν όσοι χρωστούν στα Ταμεία ποσά από 20.000 έως και 50.000 ευρώ, έχουν όμως πλέον κλείσει την επιχείρησή τους και βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης, καθώς και όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες/αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες έχουν οφειλές που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ».