ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Ντόρα, τα σουβλατζίδικα και τα... καλαμάκια

Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2018, 20:28 / Ανανεώθηκε 20 Ιανουαρίου 2018, 22:44
Η Ντόρα, τα σουβλατζίδικα και τα... καλαμάκια
Facebook Twitter Whatsapp

Tόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν επισκέπτονται τα σουβλατζίδικα πλέον

«Εμείς επισκεπτόμαστε σουβλατζίδικα και ξέρουμε…» δήλωσε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ-ΝΔ στα Χανιά.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν επισκέπτονται τα σουβλατζίδικα πλέον γιατί αν τα επισκέπτονταν-κάτι που όπως η ίδια είπε κάνουν οι βουλευτές τη ΝΔ- θα καταλάβαιναν τις… συνέπειες της οικονομικής πολιτικής που ασκούν.

Το παράδειγμα που έφερε η βουλευτής της ΝΔ ήταν για να δώσει έμφαση στην υπερφορολόγηση που ασκείται και στον αντίκτυπο που έχει κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως οι ψησταριές και τα σουβλατζίδικα, αναλύοντας το σε παραλληλισμό με ένα πιάτο με 4 καλαμάκια-σουβλάκια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ενδεχομένως οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να μην επισκέπτονται πλέον τα σουβλατζίδικα, διότι δεν είναι της τάξεως τους. Εμείς που τα επισκεπτόμαστε, ξέρουμε ότι όταν μας δίνει ένα πιάτο με 4 καλαμάκια (σουβλάκια), το ένα καλαμάκι πάει κατευθείαν στο 25% του ΦΠΑ για την εστίαση, τα 2,5 πάνε σε φορολογία: στον φόρο των επιχειρήσεων, στο φόρο αλληλεγγύης, στις ασφαλιστικές εισφορές. Στο σουβλατζή μένει μισό καλαμάκι. Με μισό καλαμάκι δεν κρατιέται επιχείρηση σήμερα, ας μη γελιόμαστε».