Τη ζωή, το έργο και την 50χρονη διαδρομή του Ιωάννη Κεφαλογιάννη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας τίμησαν, το απόγευμα της Δευτέρας, η Νέα Δημοκρατία, την ενότητα της οποίας υπερασπίσθηκε σθεναρά ο Κρητικός πολιτικός, και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Το παρών έδωσαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο Υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, νυν και πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, της Εκκλησίας, του επιχειρηματικού κόσμου. Χαιρετισμό, μέσω βίντεο, απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Εταιρεία Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού και η οικογένεια Ι. Κεφαλογιάννη.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η βουλευτής Α' Αθηνών, τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η συγκίνηση μου για τη σημερινή ημέρα και την εκδήλωση μνήμης για τη ζωή και το έργο του Γ. Κεφαλογιάννη.

Είναι σημαντικό, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάει η χώρα, να ανακαλούμε στη μνήμη μας τις διαδρομές και την προσφορά πολιτικών που σημάδεψαν το δημόσιο βίο με το πέρασμα τους, όπως ήταν ο Γ. Κεφαλογιάννης.

Πολιτικών που προσέφεραν στην μεταπολεμική Ελλάδα και αγωνίστηκαν για να υπάρξει ευημερία, ασφάλεια και προκοπή στον τόπο.

Ο Γ. Κεφαλογιάννης αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για τα δίκαια της πατρίδας, την προάσπιση της δημοκρατίας και τα συμφέροντα του λαού.

Αυτή η παρακαταθήκη που μας άφησε, είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

Σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο το εθνικό έρχεται πάνω από το κομματικό.

Η Ελλάδα και τα δίκαια της οφείλουν να ενώνουν, όχι να διχάζουν.

Γι' αυτό και χρειαζόμαστε νέες μεγάλες συνθέσεις, ισχυρή αυτοπεποίθηση, έναν νέο πατριωτισμό.

Η μνήμη, η ιστορία και ο σεβασμός της είναι ο καλύτερος οδηγός μας για το μέλλον».