ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κ. Μητσοτάκης, Κ. Καραμανλής, Αν. Σαμαράς και Ευ. Μεϊμαράκης σε εκδήλωση για τον Ι. Κεφαλογιάννη

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2018, 20:47 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2018, 21:11
Facebook Twitter Whatsapp

Ποιοι έδωσαν το παρών στο Μέγαρο Μουσικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη ζωή, το έργο και την 50χρονη διαδρομή του Ιωάννη Κεφαλογιάννη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας τίμησαν, το απόγευμα της Δευτέρας, η Νέα Δημοκρατία, την ενότητα της οποίας υπερασπίσθηκε σθεναρά ο Κρητικός πολιτικός, και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Το παρών έδωσαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο Υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, νυν και πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, της Εκκλησίας, του επιχειρηματικού κόσμου. Χαιρετισμό, μέσω βίντεο, απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Εταιρεία Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού και η οικογένεια Ι. Κεφαλογιάννη.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η βουλευτής Α' Αθηνών, τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η συγκίνηση μου για τη σημερινή ημέρα και την εκδήλωση μνήμης για τη ζωή και το έργο του Γ. Κεφαλογιάννη.

Είναι σημαντικό, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάει η χώρα, να ανακαλούμε στη μνήμη μας τις διαδρομές και την προσφορά πολιτικών που σημάδεψαν το δημόσιο βίο με το πέρασμα τους, όπως ήταν ο Γ. Κεφαλογιάννης.

Πολιτικών που προσέφεραν στην μεταπολεμική Ελλάδα και αγωνίστηκαν για να υπάρξει ευημερία, ασφάλεια και προκοπή στον τόπο.

Ο Γ. Κεφαλογιάννης αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για τα δίκαια της πατρίδας, την προάσπιση της δημοκρατίας και τα συμφέροντα του λαού.

Αυτή η παρακαταθήκη που μας άφησε, είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

Σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο το εθνικό έρχεται πάνω από το κομματικό.

Η Ελλάδα και τα δίκαια της οφείλουν να ενώνουν, όχι να διχάζουν.

Γι' αυτό και χρειαζόμαστε νέες μεγάλες συνθέσεις, ισχυρή αυτοπεποίθηση, έναν νέο πατριωτισμό.

Η μνήμη, η ιστορία και ο σεβασμός της είναι ο καλύτερος οδηγός μας για το μέλλον».