ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μαλλιά κουβάρια Άδωνις- Καββαδία: «Διορίστηκες με φαξ από το πρωθυπουργικό γραφείο!»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 8 Φεβρουαρίου 2018, 18:16 / Ανανεώθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018, 18:22
Μαλλιά κουβάρια Άδωνις- Καββαδία: «Διορίστηκες με φαξ από το πρωθυπουργικό γραφείο!»
Facebook Twitter Whatsapp

« Τα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ ήταν ακομπλεξάριστα τότε…»

Σε ένα επεισόδιο από αυτά που δεν συνηθίζονται να λαμβάνουν χώρα όχι μόνο σε εξεταστικές επιτροπές αλλά γενικότερα σε δημόσιο βήμα, ενεπλάκησαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

Και αυτό γιατί ο εξεταζόμενος στον εξεταστική επιτροπή κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε τη συνάδελφό του πως το 2004 επέστρεψε στην ΕΡΤ μετά από φαξ που πήγε στη δημόσια τηλεόραση από το τότε πρωθυπουργικό γραφείο.

Συγκεκριμένα όταν το λόγο έλαβε για να κάνει ερωτήσεις η κ. Καββαδία και επιχείρησε να ρωτήσει για τις περίφημες 23 προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Γεωργιάδης τη διέκοψε και είπε: «Θεωρείτε ότι έχουν γίνει τέτοιες παρεμβάσεις στο ελληνικό δημόσιο; Θέλετε να μας πείτε πως διοριστήκατε στην ΕΡΤ το 2004;”.

«Δεν διορίστηκα! Ήμουν συμβασιούχος», απάντησε η κ. Καββαδία με τον κ. Γεωργιάδη να επανέρχεται σε έντονο ύφος: «και πως έγινε η ανανέωση της σύμβασης σας το 2004; Δεν πήγατε στο γραφείο τύπου, του πρώην Πρωθυπουργού και δώσατε το βιογραφικό σας; Δεν έφυγε φαξ από το γραφείο του κ. Ανδριανού με το βιογραφικό σας προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ; Εδώ το έχω το φαξ».

«Προσλήφθηκα το 1992 στην ΕΡΤ. Το 2000 κόπηκε η σύμβασή μου. Έμεινα συμβασιούχος μέχρι το τέλος της θητείας μου στην ΕΡΤ μέχρι το μαύρο στην ΕΡΤ. Το 2004 έλαβα ένα τηλεφώνημα που μου είπε το γραφείο του πρωθυπουργού ότι επιστρέφω στην ΕΡΤ», αντίτεινε η κ. Καββαδία και συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «ήταν μια εποχή που η ΝΔ δεν ήταν παράρτημα του ΛΑΟΣ και στα ηγετικά κλιμάκια υπήρχαν ακομπλεξάριστοι, οι οποίοι αναγνώριζαν την ποιότητα των αντιπάλων της. Αναγνώριζαν την αξία του πολιτικού τους αντιπάλου. Τη σέβονταν και δεν  εμφορούνταν  από ακροδεξιές ιδεολογίες”.

Η αναστάτωση συνεχίστηκε για λίγα ακόμα με λεπτά με εκατέρωθεν «αβρότητες» που κατέληξαν σε παρεμβολή και άλλων βουλευτών και συνολικό εκτροχιασμό της συζήτησης.