current views are: 6

16 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση15:37

Το δώρο του Γραμματικάκη στον Ταγιάνι με άρωμα Ελλάδας

O Έλληνας ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο γραφείο του στις Βρυξέλλες

Δημοσίευση 15:37’

O Έλληνας ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο γραφείο του στις Βρυξέλλες

Ελληνικό «άρωμα» είχε το δώρο που προσέφερε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού κ. Γιώργος Γραμματικάκης στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

O Έλληνας ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο γραφείο του στις Βρυξέλλες για να του παραδώσει αυτοπροσώπως ένα εξαιρετικό φωτογραφικό έργο του διεθνώς γνωστού Έλληνα φωτογράφου κ. Γιώργου Δεπόλλα.

Στο συγκεκριμένο έργο κυριαρχούν το μοναδικό φως και τα έντονα χρώματα του ελληνικού νησιωτικού τοπίου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γραμματικάκη και δήλωσε θαυμαστής της Ελλάδας και ζήτησε αμέσως να κρεμαστεί η φωτογραφία στο ιδιαίτερο γραφείο του ώστε να «θαυμάζει καθημερινά το ελληνικό φως αυτός και οι επισκέπτες του». «Η Ελλάδα αξίζει μια καλύτερη μοίρα» απάντησε ο κ. Γραμματικάκης «και έχει τις αναγκαίες δυνάμεις για να ξεπεράσει τα σημερινά δεινά της. Προϋπόθεση για αυτό είναι οι θεμελιώδεις αξίες του Πολιτισμού και της Παιδείας» κατέληξε.

Οι δύο άντρες συνομίλησαν για αρκετή ώρα, τόσο για την κατάσταση στην Ελλάδα, όσο και για το Brexit αλλά και για τα σενάρια για την επόμενη μέρα των ιταλικών εκλογών. Κάποια από αυτά φέρουν μάλιστα το όνομα του Προέδρου ως υποψηφίου της δεξιάς παράταξης για την πρωθυπουργία της Ιταλίας.

Ο κ. Γραμματικάκης θα συνεχίσει τις επαφές του με διακεκριμένους ευρωπαίους πολιτικούς, με στόχο την ενημέρωση τους για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά επίσης για να ζητήσει και τη δική τους συμπαράσταση στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. «Η προσπάθεια μου» τονίζει ο ίδιος «θέλει παράλληλα να αναδείξει το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας, πέρα από την κρίση και τις συνεχείς αξιολογήσεις: εκείνο του Πολιτισμού. Υπήρξε πάντα ο καλύτερος πρεσβευτής μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο του κ. Δεπόλλα, που δωρήθηκε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε εκτεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο τον Μάιο του 2017 μαζί με άλλα έργα του καλλιτέχνη. Η έκθεση τους έγινε στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Τριλογία του ελληνικού πολιτισμού» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του κ. Γραμματικάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Μετά την ευγενική τους παραχώρηση από τον καλλιτέχνη, τα φωτογραφικά αυτά έργα αποφασίσθηκε να δωρηθούν σε διακεκριμένους Ευρωπαίους πολιτικούς, που έχουν διακριθεί ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα.

 


σχετικα αρθρα