ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θύμα Fake News η Ν. Παζαϊτη

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2018, 18:21 / Ανανεώθηκε 9 Μαρτίου 2018, 17:07
Θύμα Fake News η Ν. Παζαϊτη
Facebook Twitter Whatsapp

Ιστοσελίδα παρουσίασε ως εμπειρία της κας Παζαϊτη, την περίπτωση μιας ασθενούς, που χειρούργησε η ίδια.

Θύμα fake news και μάλιστα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έπεσε η Νατάσα Παζαϊτη. Πρόκειται για ξεκάθαρη κακοήθεια, συγκεκριμένης ενημερωτικής ιστοσελίδας, η οποία αλλοίωσε σημερινό της, επιστημονικό και κοινωνιολογικό άρθρο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον καρκίνο του μαστού, παρουσιάζοντάς το, ως προσωπική της περιπέτεια. Για άλλη μία φορά, η εγκυρότητα θυσιάστηκε στο βωμό κάποιων «χτυπημάτων» στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, ο συγγραφέας του κειμένου, καταπατώντας κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία και χρησιμοποιώντας αδίστακτες πρακτικές, καθώς το άρθρο είναι και ανυπόγραφο, παρουσίασε ως εμπειρία της κας Παζαϊτη, την περίπτωση μιας ασθενούς, που χειρούργησε η ίδια.

Αν όμως διαβάσει κανείς το άρθρο, θα διαπιστώσει αμέσως ότι η γνωστή χειρούργος του μαστού και ογκολόγος επικαλέστηκε το συγκεκριμένο παράδειγμα για να αναφερθεί στη σχέση της ασθένειας με την εγκυμοσύνη. Μάλιστα η ίδια ανήρτησε και στην σελίδα της στο Facebook ένα κείμενο στο οποίο αναφέρεται στην ιστορία της Ελπίδας, της ασθενούς που η ίδια χειρούργησε και παραθέτει εν συνεχεία το άρθρο της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

 

Το γεγονός ότι ο διαχειριστής της εν λόγω σελίδας, μετά την γενική κατακραυγή, ανασκεύασε δεν αλλάζει την πραγματικότητα, αυτή της πλήρους διαστρέβλωσης για λίγες παραπάνω επισκέψεις στην ιστοσελίδα του.

Γ. Ευθ.