current views are: 8

12 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση15:34

Ο διάλογος του Τσίπρα με τον Θεοδωράκη για το ποδόσφαιρο

Ο διάλογος των δύο μετά την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος

Δημοσίευση 15:34’
αρθρο-newpost

Ο διάλογος των δύο μετά την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος

Παρότι το αντικείμενο της συνάντησης του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν η πρόταση για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ο πρόεδρος του Ποταμιού και ο πρωθυπουργός εστίασαν πριν από το ραντεβού τους στο θέμα της ημέρας, τα οποίο δεν είναι άλλο από τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως το πολιτικό σύστημα κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσει συνολικά για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο, γιατί όπως επεσήμανε «τα προβλήματα είναι παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά».

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την επισήμανση του κ. Θεοδωράκη, με τον πρόεδρο του Ποταμιού να απαντάει: «Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Αλλά εδώ τόσα, σήμερα φοβάμαι και αύριο, εάν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σε αυτούς τους ανθρώπους».

 «Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος. Διότι κάθε στιγμή όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς του κανόνες κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται. Κι εκεί είναι θέμα βούλησης. Εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω», απάντησε ο πρωθυπουργός με τον κ. Θεοδωράκη να σημειώνει:

«Αν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, πώς θα επιβάλει κανόνες στην οικονομία;»


σχετικα αρθρα