current views are: 1

13 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση13:43

Ο Ερντογάν, η λίμνη και η ανησυχία για τους γείτονες

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανησυχία για τις κινήσεις του «απρόβλεπτου», όπως χαρακτηρίζεται προέδρου της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

Δημοσίευση 13:43’

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανησυχία για τις κινήσεις του «απρόβλεπτου», όπως χαρακτηρίζεται προέδρου της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

Στην κορυφή των πυραμίδας των συζητήσεων βουλευτών και λοιπών παροικούντων των διαδρόμων του κοινοβουλίου παραμένουν το τελευταίο διάστημα οι τεταμένες σχέσεις της χώρας μας με τη Τουρκία.

Για τη ακρίβεια, στο επίκεντρο βρίσκεται η ανησυχία για τις κινήσεις του «απρόβλεπτου», όπως χαρακτηρίζεται προέδρου της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η επιδίωξή του ν’ ανατρέψει την κατανομή ισχύος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να αποτελέσει μια αναθεωρητική δύναμη. Στο πλαίσιο αυτό, βουλευτής της αντιπολίτευσης, με εμπειρία σε ζητήματα επαφών με τον τούρκο ηγέτη, έλεγε σε συνομιλητές του μια φράση του Ερντογάν που του είχε κάνει εντύπωση.

Ήταν πριν από μερικά χρόνια σε συνάντηση κορυφής όταν ο τούρκος πρόεδρος είχε απαντήσει σε ερώτηση της ελληνικής αντιπροσωπείας αναφορικά με τα προβλήματα που μπορούσαν να φέρουν στη περιοχή οι θέσεις του πως: «αν είναι να πνιγείς, καλύτερα να το πάθεις στον Ατλαντικό, παρά σε μια λίμνη».

Η παραπάνω φράση, σύμφωνα με τον ίδιο αποκωδικοποιεί τον τρόπο σκέψης του κ. Ερντογάν και καταδεικνύει τους κινδύνους της πολιτικής του.


σχετικα αρθρα