current views are: 9

14 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση12:29

Kαυγάς Δ. Καμμένου – A. Καββαδία: «Ατροφικός εγκέφαλος» – «Είναι ακροδεξιός»

Εικόνα εμφυλίου στην κυβέρνηση

Δημοσίευση 12:29’

Εικόνα εμφυλίου στην κυβέρνηση

Διαστάσεις εμφυλίου παίρνουν οι συνεχείς πλέον το τελευταίο διάστημα κόντρες μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων με αιχμή τα εθνικά θέματα. Οι γνωστές διαφωνίες των κυβερνητικών εταίρων στα εν λόγω ζητήματα, είναι το «πάτημα» για να δημιουργούνται συνεχείς εντάσεις, οι οποίες πολλές φορές ξεφεύγουν από τα όρια του πολιτικού πολιτισμού και εξελίσσονται σε… αψιμαχίες με εξόχως υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Πρόσφατο και ενδεικτικό παράδειγμα, είναι ο σημερινός άγριος καυγάς μεταξύ του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου – ο οποίος μπαίνει συνεχώς στο στόχαστρο των συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ– και της Αννέτας Καβαδία, με αφορμή την παρουσία της δεύτερης στο συνέδριο του τουρκικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών, το οποίο τοποθετείται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος της γειτονικής χώρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχολίασε με αιχμηρό και απαξιωτικό τρόπο την παρουσία της κ. Καββαδία στο συνέδριο του HDP. «Έχουμε αυτή την όξυνση, πήγαν να μας βουλιάξουν το καράβι, έχουμε μια ιδιότυπη ομηρία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάνε στον εχθρό του Ερντογάν και φωτογραφίζονται χαμογελαστοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Εγώ λέω ότι ήταν πολύ άστοχη κίνηση».

Με αφορμή τον χαρακτηρισμό «υπερτροφικό λόγο» του Φώτη Κουβέλη για τα περί ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών, ο Δ. Καμμένος εξαπέλυσε άγρια επίθεση κατά της Αννέτας Καββαδία: «Εγώ δηλαδή τώρα να πω ότι είναι ατροφικός ο εγκέφαλος της κυρίας Καββαδία ή ο εγκέφαλος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει βουλευτές στο κουρδικό κόμμα;».

Απαντώντας, η κ. Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο θιασώτη ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων, παραβλέποντας βεβαίως το οξύμωρο του πράγματος, ότι δηλαδή πολλές φορές ψηφίζει νομοσχέδια ως μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τις περισσότερες φορές ψηφίζει νομοσχέδια δίπλα – δίπλα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ.

«Με τον παραληρηματικό, χυδαίο λόγο του Δ. Καμμένου, δεν αξίζει να ασχοληθώ. Η δουλειά μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης-όπου βρίσκομαι αυτή τη στιγμή-είναι πολύ σοβαρότερη από τις ύβρεις ενός θιασώτη ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων» αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά της στο Twitter.

Στο πλευρό της κυρίας Καββαδία στάθηκε και ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, κατηγόρησε τον Δημήτρη Καμμένο πως συνδράμει για πολλοστή φορά στην «αντιπολιτευτική υστερία της ΝΔ»:

«O κ. Δ.Καμμένος ζήλεψε τη “δόξα” του κ. Κυρανάκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδράμει στην αντιπολιτευτική υστερία της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον διάλογο με τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις στην Τουρκία,στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης & ειρηνικής επίλυσης διαφορών».


σχετικα αρθρα