current views are: 7

14 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση19:38

Πλήθος στελεχών της ΝΔ στην παρουσίαση του βιβλίου της Λουκέρη για τον Κ. Καραμανλή

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε σε όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή

Δημοσίευση 19:38’

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε σε όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή

 Παρουσία πολλών βουλευτών, στελεχών και φίλων της ΝΔ παρουσιάστηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ΕΒΕΑ το βιβλίο της Σοφίας Λουκέρη «Κώστας Καραμανλής. Το τελευταίο εμπόδιο. Στόχος τους η Ελλάδα».

Για το βιβλίο μίλησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και η συγγραφέας Σοφία Λουκέρη ενώ την ευθύνη του συντονισμού είχε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε σε όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και μεταξύ άλλων τόνισε πως σήμερα πρέπει να επενδύσουμε στη διατήρηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Ο καθηγητής Αντ. Μακρυδημήτρης χώρισε σε τρεις περιόδους την πολιτική δράση του Κώστα Καραμανλή. Από το 1997 εως το 2004 όταν ήταν αρχηγός της ΝΔ, από το 2004 εως το 2009 όταν διετέλεσε πρωθυπουργός και από το 2009 εως σήμερα.

«Η παρατεταμένη σιωπή του Κώστα Καραμανλή έχει προξενήσει σε πολλούς αμηχανία. Ένα είναι βέβαιο. Αυτή η σιωπή έχει αυξήσει το κύρος και την ακτινοβολία του. Πολλοί προσβλέπουν σε αυτόν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο ίδιος το απεύχεται. Προτιμά να πάνε καλά τα πράγματα για την πατρίδα», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είπε πως η κυβέρνηση Καραμανλή τόλμησε να πει την αλήθεια και πως τώρα μπορεί τα μνημόνια να βρίσκονται στο τέλος τους αλλά οι συνέπειες τους θα είναι εδώ για πολλά χρόνια.

«Χρειάζεται εθνική συνεννόηση, πολιτική γενναιότητα και ειλικρίνεια. Ας μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη», τόνισε.

«Ο Καραμανλής είναι εθνικό κεφάλαιο που άνοιξε αλλά δεν έχει κλείσει υπό την έννοια ότι η πολιτική του οδηγεί την παράταξη και η συνεργασία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τακτική και άριστη», είπε ο Μανώλης Κοττακης ενώ η συγγραφέας Σοφία Λουκέρη υπογράμμισε πως «η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να ξεκινήσουμε μια νέα διαδρομή εναντίον του λαϊκισμού».

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν πως αν το 2009 οι πολιτικές δυνάμεις είχαν συνεννοηθεί και είχαν ληφθεί έγκαιρα τα μέτρα που πρότεινε τότε ο Κώστας Καραμανλής, η χώρα θα είχε αποφύγει τα μνημόνια.

Παρόντες ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαρακης καθώς και οι εξής βουλευτές και στελέχη: Μαριέττα Γιαννάκου, Β. Κικίλιας, Α. Γεωργιαδης, Ο. Κεφαλογιάννη, Γ. Γιακουμάτος, Θ. Φορτσάκης, Θ. Καράογλου, Μ. Χαρακόπουλος, Κ. Γκιουλέκας, Α. Λυκουρέντζος, Κ. Σκρέκας, Γ. Βλάχος, Γ. Κεφαλογιάννης, Π. Παναγιώτοπουλος, Μ. Αντώνιου, Π. Δούκας, Β. Μιχαλολιακος, Μ. Δασκαλάκης, Ντόρα Πάλλη, Ευ. Αντώναρος.

 


σχετικα αρθρα