current views are: 3

19 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση17:53

Γεγονός η πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή!

Ξεκίνησε σχεδόν ως όνειρο θερινής νυκτός

Δημοσίευση 17:53’

Ξεκίνησε σχεδόν ως όνειρο θερινής νυκτός

Ξεκίνησε σχεδόν ως όνειρο θερινής νυκτός, με έντονες δόσεις αμφισβήτησης και μια υφέρπουσα βεβαιότητα πως «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται».

Ωστόσο μήνες αργότερα- χρόνια αν αναλογιστεί κανείς αντίστοιχες προσπάθειες του παρελθόντος- η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία με ηλεκτρονικό τρόπο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή με αφορμή αιτήσεις άρσεις ασυλίας των Μισέλ Ασημακοπούλου και Κ. Μπαρμπαρούση.

Όπως εξήγησε απευθυνόμενος στο Σώμα, ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης, οι βουλευτές έπρεπε να περάσουν τη κάρτα τους από το μόνιτορ, προκειμένου να τους αναγνωρίσει το σύστημα και στη συνέχεια να πατήσουν «σύνδεση». Στην οθόνη εμφανίστηκε το όνομα το βουλευτή, η πράξη για την οποία έχει αιτηθεί η άρση της ασυλίας του αλλά και η εισήγηση της επιτροπής Δεοντολογίας. Οι βουλευτές αφού ψηφίσουν έπρεπε να επιλέξουν «ναι» για να κατοχυρωθεί η ψήφος ή «όχι» για να την αναθεωρήσουν ή ελέγξουν.

Για την ιστορία, η ασυλία και των δύο βουλευτών ήρθη, με την κ. Ασημακοπούλου να ζητά η ίδια να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης (151 ψήφους υπέρ) και τον δε κ. Μπαρμπαρούση να ακολουθεί τη πεπατημένη…(156 υπέρ).


σχετικα αρθρα