current views are: 4

23 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση07:12

Οι πρώτες «γκρίνιες» για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή!

Κάθε αρχή και δύσκολη…

Δημοσίευση 07:12’
αρθρο-newpost

Κάθε αρχή και δύσκολη…

Δεν ήταν δυνατό να μην δημιουργήσει έστω κάποιες κοινοβουλευτικές έριδες η απόφαση της Βουλής να μπει στη νέα ψηφιακή εποχή και να θεσμοθετήσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Και αυτό παρά τα θετικά πρώτα μηνύματα της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας δύο βουλευτών στην αρχή της βδομάδας που δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα.

Σε εκείνη όμως της Πέμπτης που ήταν και η τελευταία «δύσκολη» κοινοβουλευτικά μέρα πριν από την 25 Μαρτίου, εμφανίστηκαν κάποια παρατράγουδα: Ο γνωστός για τη πληθωρικότητά του βουλευτής της ΔΗΣΥ, Λεωνίδας Γρηγοράκος έκανε παράπονα στην έδρα για τον λιγοστό χρόνο που έχουν βουλευτές στη διάθεσή τους στη διαδικασία της ψηφοφορίας!

Μάταια, ο ατυχής κ. Λαμπρούλης προσπαθούσε να εξηγήσει στον βουλευτή τη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο κ. Γρηγοράκος ήταν αμετακίνητος: «Θέλω να μου εξηγήσεις πως λειτουργεί η διαδικασία με το χρόνο», απαιτούσε με πείσμα και επιμονή ο κ. Γρηγοράκος. «Δηλαδή αν εγώ δεν ήμουν στην αίθουσα, πως θα μπορούσα να ξέρω τι ώρα ξεκινάει και τι ώρα τελειώνει η ψηφοφορία;», επέμενε.

 Τελικά ο τσακωμός έληξε με ορισμένες τηλεοπτικού χαρακτήρα σκηνές και τον κ. Γρηγοράκο να αποχωρεί ενοχλημένος. Πάντως η αλήθεια είναι πως μέχρι πρότινος η ψηφοφορία γινόταν με κατάλογο ανά περιφέρεια. Ένας βουλευτής μπορούσε να υπολογίσει τον χρόνο όπου η διαδικασία θα έφτανε στην περιφέρειά του (πχ. Λακωνία) και να κερδίσει λίγο χρόνο πριν μπει να ψηφίσει. Πλέον, όμως τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά και όλοι θα ψηφίζουν ταυτόχρονα! Κάθε αρχή και δύσκολη…


σχετικα αρθρα