ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καμμένος: Καλορίζικο το γεωτρύπανο των Τούρκων, αλλά…

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2018, 14:19 / Ανανεώθηκε 23 Μαρτίου 2018, 18:14
Καμμένος: Καλορίζικο το γεωτρύπανο των Τούρκων, αλλά…
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στο γεωτρύπανο που απειλεί η Άγκυρα ότι θα στείλει στην Κυπριακή ΑΟΖ, ευχήθηκε «καλορίζικο» αλλά όπως είπε, η Τουρκία θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσει στη δική της Οικονομική Ζώνη. Διαψεύδει ο υπουργός ότι βρέθηκαν σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο στρατιωτικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με ειρωνική διάθεση έναντι της Τουρκίας εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στο γεωτρύπανο που απειλεί η Άγκυρα ότι θα στείλει στην Κυπριακή ΑΟΖ, ευχήθηκε «καλορίζικο» αλλά όπως είπε, η Τουρκία θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσει στη δική της Οικονομική Ζώνη.

Παράλληλα, ο υπουργός διέψευσε πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο στρατιωτικών, λέγοντας ότι στη διαδικασία ελέγχου συμμετέχει Έλληνας εμπειρογνώμονας και ότι δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό.

Όσον αφορά στο θέμα της πτήσης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ από τη Ρω στη Ρόδο, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν υπηρξε παρενόχληση, καίτοι δύο τουρκικά αεροσκάφη πήραν εντολή να κατέβουν από τα 35.000 πόδια στα 2.000 πόδια, καθώς είχαν αναχαιτιστεί από ελληνικά αεροσκάφη πριν εισέλθουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Όσον αφορά στο διάβημα της Τουρκίας προς τον Έλληνα ΑΚΑΜ στην Άγκυρα σχετικά με τη διεξαγωγή της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι η Τουρκία αμφισβητώντας την άσκηση, αμφισβητεί τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία, την Κύπρο και γενικά τη διεθνή κοινότητα.

Ακόμα, χαρακτήρισε ιστορικό βήμα την ομόφωνη απόφαση της ΕΕ για ισχυρή καταδικη της στάσης της Τουρκίας, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο. 

Τις εν λόγω δηλώσεις έκανε ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη.