ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σημαίες της Ελλάδας και της Ε.Ε. στις βραχονησίδες θέλει ο Καρατζαφέρης

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2018, 15:27 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2018, 15:12
Σημαίες της Ελλάδας και της Ε.Ε. στις βραχονησίδες θέλει ο Καρατζαφέρης
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστολή του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. στον Ζ.Κ.Γιούνκερ

Την άμεση τοποθέτηση σημαιών της ΕΕ και της Ελλάδας σε κάθε βραχονησίδα που τολμούν να αμφισβητήσουν οι Τούρκοι ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιουνκέρ ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κόμματος, ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ  Κ. Αϊβαλιώτης ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον Εκπρόσωπο της COMMISSION  κ. Μαργαρίτη Σχοινά ώστε να διευθετηθούν τα θέματα που σχετίζονται με την ανάρτηση των δύο σημαιών σε όσες βραχονησίδες οι Τούρκοι  προκλητικά αμφισβητούν .

Στην επιστολή του, με την οποία προτείνει το σημαιοστολισμό, ο κ. Καρατζαφέρης σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Η ΕΕ εκδίδει συνεχώς ψηφίσματα καταδίκης της επιθετικής Τουρκίας , τα οποία , όπως ξέρετε , η χώρα αυτή απλώς περιφρονεί, όπως κάνει και με κάθε άλλη διεθνή οντότητα όταν κρίνει ότι δεν εξυπηρετούνται  τα επεκτατικά της σχέδια. Γνωστό είναι, εξάλλου ,ότι από το 1974 ο ΟΗΕ καλεί την Τουρκία να τερματίσει την κατοχή της Κύπρου (κράτους-μέλους της ΕΕ )αλλά η Τουρκία τον αγνοεί προκλητικά. Όσο η χώρα αυτή δεν έχει κυρώσεις,  θα συνεχίζει την επιθετική (και επικίνδυνα αποσταθεροποιητική) τακτική της. Πρόσφατα , μερικά από τα νέα "αστέρια" του καθεστώτος Ερντογάν, όπως ο πρωθ/γός του Γιλντιρίμ , ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του  και ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσαν ότι η Τουρκία "κατέβασε την Ελληνική σημαία" από Ελληνική βραχονησίδα που βρίσκεται 30 μίλια από την ακτή της Μικράς Ασίας .

Μετά την βάναυση αυτή πρόκληση κατά ολόκληρης της ΕΕ  θα πρότεινα, αξιότιμε κ. Πρόεδρε , να αναλάβει  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- που είναι ο θεματοφύλακας των Συνθηκών , κατά την Ιδρυτική Συνθήκη της ΕΕ -  συγκεκριμένη πρωτοβουλία   και να ανακοινώσει ότι ξεκινά  χωρίς χρονοτριβή  η τοποθέτηση  σημαιών  της ΕΕ σε όσες βραχονησίδες ανέφεραν οι εκπρόσωποι  του καθεστώτος Ερντογάν και μαζί με το σύμβολο της ΕΕ θα τοποθετείται , φυσικά, και η  Ελληνική  σημαία. 

Η δήλωση του Γάλλου Προέδρου κ.Μακρόν αναφορικά με τις πειρατικές ενέργειες των Τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ ,στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Θα περιμένω με χαρά τις απόψεις σας  για την υλοποίηση μιας κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκής πρωτοβουλίας η οποία θα δίνει περιεχόμενο στα ψηφίσματα και τις δηλώσεις καταδίκης της Τουρκίας από παράγοντες και θεσμούς της ΕΕ  και θα αποτελεί  άμεση και ηχηρή αντίδραση στην  προσπάθεια των Τούρκων για αποσταθεροποίηση σε μια  περιοχή όπου η ΕΕ έχει ζωτικά συμφέροντα».