ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η «ιδεολογική συγγένεια» και η «αβάντα» Πιτσιόρλα στο ΠΑΣΟΚ!

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 20 Απριλίου 2018, 16:09 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2018, 16:37
Η «ιδεολογική συγγένεια» και η «αβάντα» Πιτσιόρλα στο ΠΑΣΟΚ!
Facebook Twitter Whatsapp

Νέο «άνοιγμα» στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Σημεία των καιρών ή κακόγουστο αστείο; Όπως και να είδε κανείς την παρατήρηση του υφυπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα για το ΠΑΣΟΚ και τον τρόπο με τον οποίο ουσιαστικά αναγνώρισε το «λάθος» της Αριστεράς στη κριτική που του ασκούσε για δεκαετίες, δε μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί και να κάνει τους απαραίτητους…συνειρμούς για ανοίγματα και συνεννοήσεις.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή στο περιθώριο επερώτησης, ο υπουργός επιχείρησε να τροφοδοτήσει έτι περεταίρω το κομματικό διαγκωνισμό για τη συνεννόηση με τη ΔΗΣΥ. Πως; Μα με το να δηλώσει- με αφορμή ατάκα του κ. Λοβέρδου πως όποιος συνδιαλέγεται με τη κυβέρνηση θα καταστραφεί- πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να συνδιαλλαχθεί με όλους και ιδίως με αυτούς που έχει ιδεολογική συγγένεια αλλά και ν’ αναγνωρίσει πως ήταν λάθος η κριτική που για χρόνια ασκούσε η Αριστερά στο ΠΑΣΟΚ(!).

«Έχουμε περάσει κι εμείς ως Αριστερά χρόνια της ζωής μας να κατηγορούμε το ΠΑΣΟΚ για ψέματα», είπε αρχικά και πρόσθεσε με νόημα: «μας πήρε πολλά χρόνια να καταλάβουμε ότι να λέμε στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του, να βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ, την ΕΟΚ, τις βάσεις και όλα αυτά δεν έκαναν απολύτως τίποτα διότι οι κυβερνήσεις κρίνονται από το έργο που παράγουν. Και όταν μια κυβέρνηση προσαρμόζεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε μια κατεύθυνση θετική, αυτό είναι θετικό. Είναι θετική η προσαρμογή του ΠΑΣΟΚ  παλιότερα όπως για παράδειγμα ήταν θετική η προσαρμογή από το αντιευρωπαικό ΠΑΣΟΚ στο ευρωπαϊκό. Έτσι είναι θετική και η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ».