current views are: 9

23 Απριλίου 2018
Δημοσίευση10:39

Τα πόθεν έσχες, η ΔΕΗ και το καρφί… στον Σταθάκη

Τα αίματα άναψαν όταν το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς, ο οποίος αφού κυριολεκτικά βομβάρδισε την κυβέρνηση έριξε και ένα αιχμηρό καρφί προς τον υπουργό Ενέργειας.

Δημοσίευση 10:39’
αρθρο-newpost

Τα αίματα άναψαν όταν το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς, ο οποίος αφού κυριολεκτικά βομβάρδισε την κυβέρνηση έριξε και ένα αιχμηρό καρφί προς τον υπουργό Ενέργειας.

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Και αυτό γιατί κατά την διάρκεια της ακρόασης των φορέων, υπήρξε εντονότατη ένταση με την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων, να ασκούν σφοδρή κριτική στο υπουργείο Ενέργειας για τις επιλογές του. Μάλιστα τα αίματα άναψαν όταν το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς, ο οποίος αφού κυριολεκτικά βομβάρδισε την κυβέρνηση έριξε και ένα αιχμηρό καρφί προς τον παρευρισκόμενο υπουργό.

«Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι βιομηχανικοί με βαρύ φορτίο αίματος, το οφείλουμε σε αυτούς που έχουν χάσει τη ζωή τους, το χρωστάμε στους νέους που δε θέλουν να γίνουν δούλοι σε σκλαβοπάζαρα», είπε και ανεβάζοντας στροφές πρόσθεσε: «αν θέλετε να πουλήσετε κάτι, πουλήστε τα περιουσιακά σας στοιχεία που τα ξεχνάτε να δηλώσετε επειδή είναι πολλά!».

Οι αναφορές αυτές ενόχλησαν τον παρευρισκόμενο υπουργό Ενέργειας (και εορτάζοντα), Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος προφανώς ενθυμούμενος την υπόθεση με το αδήλωτο 1.000.000 ευρώ στο πόθεν έσχες του, απάντησε: «να ανακαλέσει να μη γραφτεί στα πρακτικά».

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου πάντως δεν πτοήθηκε αλλά αντίθετα επέμεινε στα λεγόμενά του, τονίζοντας: «δεν ανακαλώ, εσείς ν’ ανακαλέσετε ότι είχατε πει προεκλογικά».

«Αφήνω στη μοίρα του έναν πρόεδρος που μάλλον έχει προβλήματα σε άλλα επίπεδα και μάλιστα πολλαπλά», απάντησε αιχμηρά είναι η αλήθεια ο υπουργός με τη προεδρεύουσα, Εύη Καρακώστα να προσπαθεί μάλλον αμήχανα και αυτή να αντιμετωπίσει τη κατάσταση…


σχετικα αρθρα